Brittifutiksen kauhukakara Joey Barton on sitä mieltä, että Wayne Rooney on omalla toiminnallaan hukannut mahdollisuutensa olla jopa maailman paras ja taistella Kultaisesta Pallosta Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin rinnalla.

– Kun katsotaan Rooney lähestymistä lajiin ja mentaliteettia, on se täysin vastakohta Ronaldoon verrattuna. Rooneylla oli potentiaalia olla maailmanluokkaa, mutta miksi Ronaldo on Ballon d’Or -voittaja ja Rooney ei? Barton heittää kysymyksen ilmaan BBC:n haastattelussa.

– Pelaajat, jotka ovat työskennelleet molempien kanssa, voivat sanoa että Ronaldon itsekurin taso on syy siihen, miksi hän on maailman paras.

Ronaldon ammattimaisesta elämästä saatiin aiemmin vuonna tietoa Real Madridin viestintäosastolta, joka valotti miehen treeniohjelmaa ja mm. ruokavaliota. (uutinen). Nämä asiat kertovat omiaan siitä, miten Ronaldo on päässyt nykyiselle tasolleen – ei vain taidollisesti vaan myös kokonaisvaltaisesti urheilijana.

Englantilaispelaajan tapauksessa Barton viittaa muutamiin tekijöihin Rooneyn elämässä, mitkä eivät kuulu huippuunsa hiotun urheilijan elämään.

– Kun näet Rooneyn polttamassa tupakkaa, voidaanko sanoa hänen tekevän kaikkensa tullakseen maailman parhaaksi? Jos kysy olisi vain lahjakkuudesta, Rooney olisi parempi!

– Rooney on kuitenkin malliesimerkki laadukkaasta englantilaisesta pelaajasta, Barton kuitenkin tasoittelee ja mainitsee olevansa Rooneyn ihailija.

Rooney debytoi Valioliigassa jo 16-vuotiaana 2002 ja nousi nopeasti Englannin maajoukkueen runkomieheksi ja siirtyi edelleen Manchester Unitediin. Hän on voittanut seurassa viisi Valioliigan mestaruutta, kaksi liigacupia ja kerran Mestarien liigan.