Kaksinkertainen Valioliigan maalikuningas Michael Owen ylistää Liverpoolin sarjakärkeen johdattanutta Luis Suarezia estoitta. Erityisesti 34-vuotiaaseen Oweniin on tehnyt vaikutuksen se, että uruguaylaishyökkääjä on keskittynyt tällä kaudella olennaiseen ja karistanut pahan pojan imagon taakseen.

– Luulen, etten ole nähnyt Valioliigassa yhtä hyvää pelaajaa sitten Thierry Henryn. Hän on ollut suorastaan hämmästyttävä, Owen kehuu Mirror-lehdessä.

– Ja on tärkeää lisätä, että hänen käytöksensä on ollut esimerkillistä koko kauden ajan. Seuralle on annettava täysi tunnustus siitä, että he ovat antaneet hänelle tilaisuuden loistaa.

27-vuotiasta uruguaylaista pidetään suurimpana suosikkina voittamaan Valioliigan kauden parhaan pelaajan palkinnon. 34-vuotias Michael Owen itse voitti saman tittelin kaudella 1997-1998, juuri Liverpoolin paidassa pelatessaan.

– Suarezilla ei ole Henryn nopeutta, ei Alan Shearerin ponnistusvoimaa eikä Didier Drogban väkevää voimaa. Mutta hän on armottoman lahjakas joka suhteessa. Hän todella on ainutlaatuinen pelaaja, Owen jatkaa Suarezin ylistystä.

Suarez kärsi vielä alkukauden aikana viime kauden lopussa vastustajan puremisesta saamaansa pitkää pelikieltoa. Viidessä ilman Suarezia pelaamassaan ottelussa Liverpool onnistui maalinteossa vain viidesti. Seuraavissa 28 ottelussa maaleja on syntynyt 85. Näistä Suarez on tehnyt 29 ja syöttänyt 20.

Mestaruustaistelussa edessä ratkaiseva peli

Liverpool kohtaa sunnuntaina huipputasaisen mestaruustaiston kannalta todella tärkeässä ottelussa Manchester Cityn. Ottelun voittaja ottaa ison askeleen kohti Valioliigan mestaruuskannua.

– Uskon, että Liverpool voittaa. He ovat olleet todella vahvoja kotikentällään tällä kaudella.

Mikäli Brendan Rodgersin valmentama joukkue todella yltää mestaruuskannuun, tekee se valioliigahistorian huikeimman yhden kauden aikana koetun tulosparannuksen. Viime kaudella joukkue sijoittui seitsemänneksi. Koskaan aikaisemmin ei ole nähty jonkin joukkueen nousevan mestariksi noin kaukaa.

Owen odottaa Manchester City -ottelusta maalirikasta, mutta myös erityisen tunteikasta, sillä tiistaina tulee kuluneeksi 25 vuotta Hillsborough’n katsomo-onnettomuudesta, joka vaati 96 ihmisen hengen.

– Tiedän satoja Liverpoolin kausikortin omistajia, jotka menevät onnellisena Anfieldille, tietäen, että he tulevat näkemään maalijuhlan. Enkä osaa kuvitellakaan, että stadionille olisi ollut parempaa tunnelmaa vuosikymmeniin. Tunnelma on todella sähköinen, Owen lisää.