HJK:n tuore päävalmentaja Mika Lehkosuo painotti tämän illan MYPA-ottelua ennakoineessa infotilaisuudessa, että pelaajien tulee hyödyntää otteluihin valmistava aika mahdollisimman hyvin.

– Haluan viestittää meidän pelaajille, että väärien asioiden pohtiminen, ääneen puhuminen tai twiittaaminen on enemmän vahingollista kuin hyödyllistä. Pelin sisällön kautta pitää mennä, ja pitkässä juoksussa, jos tämä ajatus tarttuu, se on pelaajan ja joukkueen kehittymisen kannalta erittäin suuri asia, Lehkosuo mietti.

HJK:ssa on useampiakin ahkeria twiittaajia. Oletko antanut pelaajille konkreettisia ohjeita Twitterin käytön rajoittamiseksi?

– Oon miettinyt tota. Että mitä ohjeita antaisi ja miten siihen suhtautuisi. En ole vielä löytänyt täsmällistä ajatusta tai ohjetta, ja siksi olen sen jättänyt sanomatta ääneen, Lehkosuo kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Mutta kyllä sitä pitää miettiä. Ehkä mä haluan myöskin vähän seurata, miten se luonnollisesti menee ja kehittyy, koska turhien sääntöjen tekeminen on vahingollista, tulee turhia vuorovaikutusjarruja ja kitkaa. Ei sekään ole järkevää, enkä halua ihmisten elämää rajoittaa tai muuta.

– Sitä paitsi ehkä tuo turhanpäiväisten asioiden twiittaaminen omalla tavallaan kuuluu tähän hetkeen tässä maailmassa. ja tietyn ikäisten ihmisten toimintatapoihin.

– Ehkä mä enemmän tarkoitin sitä, että kun kopissa valmistaudutaan treeneihin, treenien aikana tai on viimeinen vuorokausi ennen peliä, silloin puhuttaisiin enemmän oikeista asioista kuin vain hölynpölystä. Ja ehkä pikku hiljaa myöskin sen pitäisi päteä median suuntaan, eli medialle kun puhutaan, niin puhuttaisiin asiasta eikä höpötettäisi munkkilatinaa.

Mitä tarkoitat tässä munkkilatinalla?

– Sellaista yleistä hölynpölyä, mistä ei tajua yhtään mitään ja mikä ei tarkoita yhtään mitään. Tyhjää puhetta.

HJK-MYPA tänään klo 18.30. Lue Antti Muurisen mietteitä Klubin luotsaamisesta tästä.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant