Englannin maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson ei huolehdi siitä, kuinka paljon joukkue tekee maaleja tulevissa karsintaotteluissa.

Hodgson, joka toimi aiemmin myös Suomen maajoukkueen päävalmentajana, on tunnettu pragmaattisesti ajattelutavastaan jalkapalloa kohtaan ja otteluista on tupannut tulemaan vähämaalisia.

Englanti kuitenkin näytti pystyvänsä myös hyökkäämään, kun joukkue kaatoi EM-karsinta-avauksessan MM-kisakävijän Sveitsin 2-0-lukemin. Maalit iski nopea Danny Welbeck, joka elää uutta kevättä Arsenalissa. Hän ampui viikolla juuri hattutempun Mestarien liiga -ottelussa.

Englanti kohtaa San Marinon viikon päästä torstaina ja matkustaa muutama päivä myöhemmin Tallinnaan vieraspeliin. Englanti on suursuosikki molempiin otteluihin, mutta mistään maalieroista a ei Hodgson lähde puhumaan.

– Minulle kyse on otteluiden voittamisesta. Olisi hienoa voittaa ja tehdä maaleja. Viimeksi Englanti teki San Marinoa vastaan 13 maalia, mutta ei siitä tullut sen enempää iloa kuin voitosta ylipäätään, Hodgson kertoi Englannin jalkapalloliiton kotisivuilla.

– Jos saamme kuusi pistettä, ei maalien määrällä ole merkitystä. Pisteillä ja pelaajien suorituksilla on enemmän merkitystä. Tulevat vastustajamme keskittyvät tiivisiin puolustamiseen eikä niitä ole helppoa murtaa. Uskon, että luomme paljon maalipaikkoja, mutta en voi taata suurlukemia.