Sebastian Sorsa lähtee tekemään torstaina jalkapallohistoriaa. Voitto Eurooppa-liigan lohkovaiheen päätöskierroksen ottelusta Club Bruggeä vastaan toisi mahdollisuuden stadilaisille edetä pudotuspelivaiheeseen.

Mikäli HJK voittaa Bruggen vähintään maalein 4-1 menee Klubi varmasti jatkoon. Muutoin HJK:n jatkopaikkaan vaikuttaa FC Kööpenhamina-Torino –ottelun tulos. HJK:n on kuitenkin hoidettava ottelusta voitto ja katsella sitten miten jatkopaikan kanssa käy. Helpolla voittoa ei Belgiasta haeta, sillä Brugge ei ole hävinnyt otteluakaan tässä lohkossa.

– Kotietu on näissä peleissä merkittävä, mutta se mikä saattaa tasoittaa nyt puntteja on, että Bruggellä on ollut paljon pelejä ja me ollaan päästy keskittymään vain tähän Eurooppa-liigaa tämä loppuaika, Sorsa toteaa.

HJK lähtee otteluun terveellä itseluottamuksella, sillä se on osoittanut kaikille pystyvänsä pärjäämään näissä karkeloissa voittamalla kotikentällään Kööpenhaminan ja Torinon. Nyt pitäisi kuitenkin tehdä tulosta myös vieraissa.

– He tulevat varmasti kovaa päälle kotikentällään ja tiedossa on miten hyvä jengi se on. Edellisessä kohtaamisessa kuitenkaan he eivät pelillisesti saaneet juurikaan paikkoja aikaan, vaan peli ratkesi meidän virheisiin. Iso peli tulossa ja isot panokset. Hieno peli lopettaa vuosi tällaiseen matsiin, Sorsa päättää.

Eurooppa-liigan lohkovaiheen päätöskierroksen ottelu Club Brugge-HJK alkaa torstaina 11.12. kello 20.00 Suomen aikaa.