Markus Halsti on kotiututumassa hyvää vauhtia uuteen seuraansa Pohjois-Amerikan MLS-liigan DC Unitediin. Huuhkaja-faneillakaan ei ole syytä huoleen.

Halsti on ehtinyt tutustua uuteen kaupunkiin ja joukkueeseen vasta vähän aikaa. Pelipaikkakaan ei ole aivan tiedossa vielä. Joka tapauksessa Halsti on nauttinut olostaan ja odottaa tulevia haasteita.

– Totta kai minä ja Ben (Olsen) olemme ajatelleet sitä missä pelaan, Halsti sanoo sarjan virallisilla verkkosivuilla.

Halsti pystyy operoimaan monella eri tontilla, joten suomalaisesta voi hyvinkin kuoriutua luotsin luottomies.

– Olen aloittanut keskikenttämiehenä preseasonilla, joten nähtäväksi jää. Ben tietää, että olen joukkupelaaja. Haluan auttaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla. Jos se tarkoittaa, että pelaan topparina, keskikenttämiehenä tai oikeana pakkina, se on Benistä kiinni.

– Itse tykkään pelata keskellä. Joko keskikentän keskellä tai topparina. Mutta pelaan siis missä vain, Halsti vakuutteli.

Halsti ei ole jättämässä maajoukkuekuvioita, vaikka matkaa rapakon takaa onkin. Halsti on selvittänyt asian päävalmentaja Mixu Paatelaisen kanssa.

– Puhuimme siitä ennen kuin tulin tänne, Halsti sanoo.

– Kerroin hänelle tästä vaihtoehdosta, hän sanoi, ”anna mennä vaan”. Haluan olla maajoukkueessa. Tämän siirron jälkeen maajoukkuekuviot eivät muutu minun kohdallani. Toivottavasti olen seuravalla leirillä – meillä on peli maaliskuun lopussa, Halsti muistutti tärkeästä Pohjois-Irlanti-pelistä.