Itävalta todella lähellä EM-paikkaa, Viro kiinni jatkokarsintapaikassa

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Lauantain EM-karsintapelien jälkeen saatiin ensimmäinen maa karsintojen kautta kisoihin, kun Englanti varmisti matkansa Ranskaan ensi kesäksi. Joukkue kaatoi San Marinon 6-0-lukemin ja voitto oli jo maalle seitsemäs yhtä moneen otteluun. Englannin maaleista vastasivat Wayne Rooney, Ross Barkley, Harry Kane ja Theo Walcott kahdella osumallaan. Yksi maaleista merkittiin omaksi maaliksi.

Rooney nousi maalinsa myötä Englannin kaikkien aikojen maalipörssin jaetuksi kärkimieheksi Bobby Charltonin rinnalle. Molemmilla on 49 maalia 106. maaottelussa.

Viro kiinni jatkokarsinnassa

Etelänaapurimme Viro on lohkossa kolmantena ja on siten kiinni jatkokarsintapaikassa. Joukkue kaatoi Liettuan lauantaina kotikentällä 1-0-lukemin Konstantin Vassiljevin maalilla. Englanti on varmistanut jo olevansa ykkönen tai kakkonen. Sveitsi, joka kaatoi Slovenian 3-2-lukemin lauantaina on puolestaan 15 pisteellä Viroa viisi pistettä edellä kakkosena.

Viron (10 p) takana pisteen päässä on Slovenia. Tätäkin lohkoa on täydet kolme kierrosta jäljellä. Kaikkien lohkojen kaksi parasta saavat suoran kisapaikan ja lohkokolmosetkin nähdään vielä jatkokarsinnassa, pois lukien paras lohkokolmonen, joka etenee suoraan kisoihin.

Itävalta kisojen kynnyksellä

EM-kisapaikassa on vahvasti kiinni lauantaina pelanneista joukkueista myös Itävalta, joka voitti kotonaan Moldovan Zlatko Junuzovicin maalilla. Joukkue on kerännyt 19 pistettä ja eroa kolmantena olevaan Venäjään on jo kahdeksan pistettä, kun kolme peliä on jäljellä ja yhdeksän pistettä tarjolla.

Venäjä kaatoi Ruotsin 1-0-lukemin kotonaan ja nousi elättelemään vielä kisahaaveita. Ruotsi (12 p) on yhä pisteen edellä kakkosena. Lohkonenelonen Montenegro on jäänyt Venäjästä jo neljä pistettä. Jokainen pelaa vielä kolme ottelua.

Espanja nousi vihdoin lohkon kärkeen

C-lohkossa on palattu perinteiseen marssijärjestykseen, kun Espanja kaatoi Slovakian kotonaan 2-0-lukemin Jordi Alban ja Andres Iniestan (rankkari) maaleilla.

Slovakia voitti karsintojen alussa Wspanjan kotonaan, mutta nyt voimasuhteet palasivat ”normaaleiksi”. Maat ovat nyt lohkon kärjessä tasapistein (18 p), mutta Espanjalla (14+) on selvästä parempi maaliero kuin Slovakialla (+8). Lohkon kolmantena on Ukraina 15 pisteellä. Seuraaviin on eroa peräti 11 pistettä, joten kärkikolmikko on selvillä.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliOnko tässä alku jonkin suuremman Pikkuhuuhkajille? – ”Ei oikeastaan voisi paremmin alkaa”
Seuraava artikkeliTässä ovat EM-karsintojen maalitykit!