© Kuva: Pekka Mäntylä

Huuhkaja-toppari pelannut avauspaikan itselleen? – Derbyssä synkkiä hetkiä

Huuhkaja-toppari Niklas Moisanderin ottelu Derby Della Lanternassa ei mennyt varmasti aivan niin kuin suomalainen olisi itse toivonut.

Sampdoria onnistui voittamaan Genovan paikallisen 3-2-lukemin. Sampdoria johti Genoaa jo 3-0, mutta Moisanderille sattui reilun tunnin jälkeen synkkä hetki, jolloin kotijoukkue pääsi kaventamaan.

Moisander hävisi kulmapotkutilanteen selkeästi Leonardo Pavolettille, joka pääsi puskemaan näin topparin takaa 1-3-kavennuksen. Pian kavennusosuman jälkeen Moisander menetti pallon alimpanana miehenä, mutta suomalaisen onneksi Darko Lazovic ei onnistunut hyödyntämään avautunutta vetopaikkaa.

Moisander pelasi avauksessa yhdessä Ervin Zukanovicin kanssa. Moisander pelasi topparina oikealla puolella. Esimerkiksi WhoScored.comin arvosteluissa suomalainen sai topparipariaan selkeästi huonomman arvosanan – tämä selittynee mainituilla virheillä.

Sampdoria vaihtoi marraskuussa valmentajakseen Vincenzo Montellan. Uuden luotsin alaisuudessa Moisander näyttäisi hankkineen avauspaikan itselleen. Muutamasta virheestä huolimatta Moisanderin esitys oli tiistainakin kelvollinen.

Moisander kellotti tiistaina Serie A:ssa jälleen täydet minuutit, joten entinen Ajax-pelaaja jatkoi siitä mihin ennen talvitaukoa jäi.