© Kuva: Getty Images

Wayne Rooney is back – taas verkot heiluivat ja ennätys taskuun!

Manchester Unitedin monivuotinen luottomies Wayne Rooney on löytänyt taas maaliverkot. Se on oiva uutinen manageri Louis van Gaalille.

Ennen sunnuntain liigapeliä Liverpoolia vastaan hollantilaisluotsin aseman spekuloitiin heikkenevän entisestään, jos tappio tulee. Brittimediasta ei tarvitse kuitenkaan näillä näkymin lukea näitä juttuja, sillä United haki Anfieldilta arvokkaan 1-0-voiton.

Ansaittuja pisteet eivät välttämättä olleet, sillä Liverpool hallitsi ottelua selvästi. Tämän puolesta puhuvat tilastot: maalintekoyritykset merkittiin kotijoukkueen nimiin 19-7. United ei saanut kuin yhden kudin maalia kohti, mutta sehän riitti.

78. minuutilla Rooney oli kärppänä irtopallossa ja iski pallon voimalla volley-potkulla sisään. Liverpoolin puolustus nukkui kulmapotkussa, sillä Marouane Fellaini pääsi puskemaan peräti neljän Liverpoolin pelaajan keskeltä. Rooney sai vartioimattomana iskeä ylärimasta kimmonneen pelivälineen verkkoon.

Rooneylle osuma oli 176:s United-paidassa. Se on ennätyslukema, sillä yksikään toinen pelaaja ei ole iskenyt näin monta liigamaalia joukkueelleen. Rooney on muutenkin löytänyt vireen, sillä osuma oli jo viides tammikuun neljässä pelissä.

Vielä syksyllä Rooney haikaili maaliverkon perään. Marraskuussa tai joulukuussa englantilainen ei pahemmin verkkoja heilutellut.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!