Ei Barcelonaan! – Real Madrid sisällytti erikoisen pykälän ManU:n myymänsä pelaajan kauppaan

Real Madrid ei missään nimessä halunnut kesällä 2014 Manchester Unitediin kauppaamansa Angel di Marian siirtyvän myöhemmin Barcelonaan.

Valtavalla, yli 75 miljoonan euron kauppasummalla Englantiin siirtyneen di Marian sopimus sisälsi pykälän, jonka oli tavoite estää argentiinalaisen tulo katalaaniseuraan, käy ilmi Football Leaksin vuotamasta sopimuspaperista.

Pykälän mukaan Manchester United olisi joutunut maksamaan Real Madridille pyöreät 50 miljoonaa euroa, mikäli englantilaisseura olisi myynyt pelaajan johonkin Espanjan liigan seuroista kesällä 2015. Seuraavana kesänä sama korvaus olisi ollut 40 miljoonaa, ja sitä seuraavana 30 miljoonaa, jonka jälkeen ylimääräistä korvausta ei olisi määrätty maksamaan.

Barcelona oli kuitenkin poikkeus tästä säännöstä, sillä kauppa Barcelonaan koko di Marian viisivuotisen sopimuksen aikana olisi merkinnyt Manchesterille velvoitetta maksaa ylimääräinen, vähintään 30 miljoonan euron korvaus Real Madridille.

Di Maria ehti lopulta pelata Manchesterissa vain vuoden verran, ennen siirtymistään seuraavana kesänä Ranskan mestarin Paris Saint Germainin paitaan.