Barcelona-tähti avautui: ”Minua kohdeltiin pahemmin kuin huligaania”

Barcelona-hyökkääjä Luis Suarez shokeerasi jalkapalloa seuraavaa maailmaa puremalla Italian maajoukkueen Giorgio Chielliniä vuoden 2014 MM-kisoissa.

Ottelun erotuomari ei tilannetta huomannut, mutta uruguaylaishyökkääjä asetettiin myöhemmin yhdeksän ottelun kansainväliseen pelikieltoon, jonka myötä Suarez ei päässyt esiintymään enää MM-turnauksessa – eikä myöskään kesän 2015 Copa Americassa. Lisäksi Suarez suljettiin pois kaikesta jalkapalloon liittyvästä toiminnasta neljäksi kuukaudeksi.

Suarezin panna on nyt ohi, ja mies on valittu maaliskuun lopussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Brasiliaa ja Perua vastaan. Barca-tähti on kuitenkin päättänyt vielä kerrata mielipiteensä Fifalta saamastaan rangaistuksesta.

– Minua kohdeltiin pahemmin kuin huligaania, koska kieltäminen menemästä jalkapallo-otteluun ja harjoitussessioon on vain käsittämätöntä. Neljä kuukautta pelaamatta kilpailullista ottelua sekä kahden vuoden kansainvälinen pelikielto on vain liikaa. Siinä ei ole mitään järkeä. Se on melkein pahempi kuin jos olisi jäänyt kiinni dopingista, kertoi Suarez El Observador -lehdelle.

Lähde: Marca