© Kuva: Getty Images

Louis van Gaal: ”Olen täällä ensi kaudellakin”

Kovassa paineessa oleva ManU-luotsi Louis van Gaal on monissa huhuissa syrjäytetty jo paikaltaan, vaikka miehellä on kolmivuotista sopimustaan vielä vuosi jäljellä.

Jose Mourinhoa on monin paikoin pidetty jo varmana uutena managerina, joka astuu peräsimeen ensi kesänä, ja myös Tottenhamin hurjaan lentoon nostaneen Mauricio Pochettinon nimi on noussut esiin managerispekulaatioissa.

Kokenut hollantilainen ei tällaisesta paineita ota. ManU:n kausikin voi vielä kääntyä positiiviseksi, koska joukkue taistelee vielä sijoituksesta neljän parhaan joukkoon, mikä toisi paikan Mestarien liigassa, ja lisäksi joukkue pelaa toukokuun lopulla Englannin cupin finaalissa.

– Tiesin tämän työn olevan tällaista, van Gaal viittasi paineisiin Goal-sivustolla.

– Juuri siksi minut palkattiinkin tänne. Tiesimme, että prosessini kestäisi kolme vuotta. Itse asiassa halusintehdä vain kahden vuoden sopimuksen, mutta seura halusi kolmen vuoden diilin. Joten näette minut täällä vielä ensi kaudella.

Van Gaal muistuttaa uudistustyöstään

Van Gaal on aiemmin luotsannut Ajaxia, Barcelonaa ja Bayernia seurajoukkuetasolla. Suuria seuroja, joissa menestyspaineet ovat kovat, ja hollantilainen on monissa liemissä keitetty.

– Joka viikko viimeisen puolen vuoden ajan olen saanut potkut [mediassa], mutta olen yhä täällä. Tämä on tapahtunut kuitenkin jo aiemminkin jokaisessa seurassani. Teen täällä aivan samaa työtä, mihin minut on palkattu aiempiinkin seuroihini.

– Ihmisten pitäisi verrata nykyisen joukkueeni ikärakennetta siihen ryhmään, minkä otin aikoinaan täällä haltuun, Van Gaal viittasi lopuksi tekemäänsä uudistustyöhön.

ManU:lla on mahdollisuus pitää voiton päässä mestaruudesta oleva Leicester ainakin toistaiseksi ilman juhlia, kun joukkueet iskevä yhteen sunnuntaina.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!