© Kuva: Getty Images

Näitä irtisanotun Louis van Gaalin sääntöjä ManU-pelaajat inhosivat

Manchester United tiedotti maanantaina päättäneensä valmentajansa Louis van Gaalin sopimuksen.

ManU:n peli hollantilaisluotsin alaisuudessa sai tämän seurassa viettämien kahden vuoden aikana kovasti kritiikkiä vähistä maaleista ja tylsyydestä, ja joukkue menestyi heikosti Valioliigassa. Tällä kaudella joukkue jäi liigassa viidennelle sijalle, joten se ei pelaa ensi kaudella europeleissä.

Goal-sivusto listasi van Gaalin potkujen jälkeen ManU-pelaajien inhoamia tapoja ja sääntöjä, joita seurassa noudatettiin valmentajan alaisuudessa.

Sivuston mukaan eniten närää aiheutti hollantilaisluotsin pitämät palautumisharjoitukset, joita van Gaal piti kaikkien ottelupäivien jälkeen. Ääriesimerkkinä kerrotaan CSKA Moskovaa vastaan vieraissa pelatun Mestarien liigan ottelun jälkeisestä palautumisharjoituksesta, jota ennen ManU-pelaajat olivat saapuneet Englantiin aamuyöllä ja ehtineet viipyä kotonaan vain muutaman tunnin.

Toiseksi ärsytystä on tiettävästi aiheuttaneet jatkuvat ”robottimaiset ja mekaaniset” rutiiniharjoitukset, joita pelaajat ovat pitäneet sopivampina nuorille ja kokemattomille pelaajille.

Van Gaal vaati pelaajiaan lisäksi syömään aina yhdessä ja samaan aikaan harjoitusten yhteydessä. Turhautuneiden kommenttien vuoksi luotsi oli höllentänyt yhteisruokailun sääntöjä tämän vuoden tammikuussa, mutta huono vaikutus joukkueen ilmapiiriin oli tällöin jo tehty.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!