© Kuva: Getty Images

Englannin jalkapalloliitolla vain yksi kotimainen ehdokas maajoukkueluotsiksi

Brittilehti The Independentin mukaan Englannin jalkapalloliiton maajoukkueen päävalmentajaspekulaatioissa on mukana vain yksi kotimainen nimi.

Hän on kokenut Sam Allardyce, jonka meriittilistoilla on useiden ongelmaseurojen pitäminen Valioliigassa. Varsinaisissa huippupesteissä hän ei ole ollut.

Tällä hetkellä 61-vuotias valmentaja luotsaa Valioliigassa Sunderlandia. Hän tuli seuran manageriksi kesken viime kauden lokakuussa, kun joukkue oli 20. joukkueen sarjassa 19. sijalla kolmen pisteen saaliilla kahdeksasta ensimmäisestä pelistä. Lopulta Sunderland säilyi niukasti sarjassa.

Allardycea on arvosteltu monesti virheellisesti perinteisen ja vanhanaikaisen brittityylisen futiksen kannattajaksi, koska hänen joukkueensa ovat perustaneet monesti pelinsä vastaiskutaktiikoihin, mutta mies on ollut urheilun tilastoanalyysin hyödyntämisen edelläkävijöitä Englannissa.

Englannin maajoukkueluotsin pesti on avoin, koska Roy Hodgson päätti urakkansa heikosti menneen EM-turnauksen jälkeen. Lehtitietojen mukaan pelaajat ovat lähes yksinomaan ulkomaisen valmentajan kannalla.