Kommentti: Miksi Mika Lehkosuo hymyilee maireasti?

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo hymyilee suorastaan maireasti HJK TV:n haastattelun alkukuvissa (ylläoleva video). Se, onko hymyilevä Lehkosuo laitettu tarkoituksellisesti heti videon kärkeen, jääköön seuran viestinnän salaisuudeksi. Tuo hymy kertoo silti jotain hyvin olennaista loppukauden mestaruustaistosta. Ja samainen hymy on syytä ottaa SJK:n, Ilveksen ja IFK Mariehamnin pukukopissa hyvin vakavasti.

Miksi sitten Lehkosuo hymyilee? Ei ainakaan siksi, että HJK:n loppukausi on ollut toista vuotta putkeen kaikilla mittareilla mitattuna pettymys. Eikä varmastikaan siksi, että HJK:n kannattajat ovat jo kovaan ääneen vaatineet päävalmentajalleen eroa.

Tuo hymy, joka oman kehnon ihmistuntemukseni mukaan on luonnollisin, mitä Lehkosuon naamavärkissä on pitkään aikaan nähty, kertoo karua kieltä siitä, että suuri ja mahtava HJK on valmis tuomaan pystin takaisin Töölöön, kuten seura on koko kauden markkinoinut.

Lehkosuo saa jalkeille kauden tärkeimmällä hetkellä erittäin kilpailukykyisen kokoonpanon. Ei parhaan mahdollisen, sillä Atomu Tanaka on esimerkiksi edelleen sivussa HJK:n vahvuudesta. Silti raitapaitojen kokoonpano tulee olemaan Veikkausliiga-mittarilla todella kova kauden ratkaisupeleissä.

Jalkapallo on siitä simppeli peli, että pitkässä juoksussa paras joukkue usein voittaa. HJK:n nimivahva, mutta loukkaantumisista kärsinyt ryhmä, ei ole kauden toisella puoliskolla ollut missään nimessä paras joukkue. Parhaalla miehistöllään (pois lukien Tanaka) HJK pystyy pelaamaan silti sarjan parasta jalkapalloa. Ja Lehkosuo tietää tämän.

Lehkosuo tietää, että se kohtaa viimeisissä kolmessa ottelussaan ne joukkueet (SJK, Ilves, IFK Mariehamn), jotka taistelevat mestaruudesta. Se ei ole uhka, sillä Lehkosuo tietää, että nuo joukkueet ovat voitettavissa omalla laadukkaalla pelaamisella.

Lehkosuo tietää, että voittamalla viimeiset ottelut, markkinointislogan ei jää vain mainospuheeksi, vaan pysti todella tulee takaisin Töölöön.

Vähemmästäkin alkaa hymyilyttämään maireasti.