© Kuva: Getty Images

Dortmund-luotsi tähtipelaajansa hyllytyksestä: ”Sellaista ei tehdä ihan tuosta vain”

Dortmund voitti viime keskiviikkona Mestarien liigassa Sporting Lissabonin Ardian Ramosin maalilla 1-0. Otsikot varasti kuitenkin se, ettei Dortmundin tähtipelaaja Pierre-Emerick Aubameyang ollut kokoonpanossa.

Dortmundin päävalmentaja Thomas Tuchelin mukaan hyllytys tehtiin hyvissä ajoin, mutta jostain syystä Aubameyangin pelipaita oli vielä ennen ottelua pukukopissa. Hyllytyksen syyksi sanottiin ”sisäiset syyt”.

Eri medioissa syiksi on nostettu kaksi eri teoriaa. Toisen mukaan Aubameyang puhui ottelupalaverissa puhelimeen ja toisen teorian mukaan rangaistus tuli siitä, että 27-vuotias tähtipelaaja oli käynyt juhlimassa Italiassa ilman lupaa.

Tuchelin mukaan asia on kuitenkin nyt käsitelty, kun Dortmund kohtaa Bundesliigassa HSV:n ja Aubameyang on joukkueen mukana.

– Sellaista toimenpidettä ei tehdä ihan tuosta vain. Totta kai se muuttaa joukkueen dynamiikkaa jossain määrin. Minun, joukkueen ja Aubameyangin välinen luottamus säilyy ehjänä, Tuchel kertoi lehdistötilaisuudessa.

Aubameyang on pyörinyt alkukauden aikana vahvasti siirtohuhuissa. Kiinnostusta pelaajaa kohtaan on ollut niin Valioliigasta kuin Espanjastakin. Välikohtaus tuskin ainakaan vähentää huhuja, mutta Tuchel on varma, että Aubameyang on keskittynyt täysin Dortmundiin tällä hetkellä.

– Olen varma, että hän pystyy karistamaan tämän asian pois mielestään. Se oli käsitelty, kun Sporting-peli loppui, Tuchel sanoi.

Lähde: Goal