Otsikossa peilaan enemmän saksalaismedian ja puolueettomien jalkapallon ystävien kantaa. Tietysti jokaisen jengin omat fanit ovat täysillä omiensa takana ja pitävät juuri oman jenginsä peliä tärkeimpänä. Sama tietysti mulla, sillä meillä on edessämme kova ja tärkeä matsi Leipzigissa. Toivottavasti pääsisi itsekin vaikuttamaan lopputulokseen muuta kuin penkiltä.

Suurin kiinnostus on siis nimellä ”Der Klassiker” -tunnettuun moderniin klassikkoon, FC Bayern München – Borussia Dortmund.

Suurin kiinnostus on siis nimellä ”Der Klassiker” -tunnettuun moderniin klassikkoon, FC Bayern München – Borussia Dortmund. Näiden joukkueiden välinen kisailu ja köydenveto alkoi 1990-luvun alkupuolella, kun Dortmund alkoi pikkuhiljaa nousta Bayernin kannoille. Bayern on pysynyt huipulla koko ajan, mutta Dortmundilla on ollut ”Der Klassikerinkin”, eli 1990-luvun alusta, heikompia hetkiä. Varsinaiseksi klassikoksi tämä kohtaaminen on muodostunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Joukkueiden kohtaaminen on suuri merkkitapaus Saksassa – nuorempi versio Espanjan El Clasicosta.

Nämä kaksi joukkuetta ovat viime vuosien suuret menestyjät ja muut ovat sitten yrittäneet iskeä kiilaa väliin, kuten vaikka me Leverkusenissa tai yhdessä vaiheessa Wolfsburg, Stuttgart ja Werder Bremen. Mutta jos katsotaan mestaruusluetteloa keväästä 2010 lähtien, on se aika yksitoikkoista luettavaa: Bayern, Dortmund, Dortmund, Bayern, Bayern, Bayern, Bayern. Neljästä viime kaudesta kolmesti Dortmund on sitten tullut kakkoseksi.

Jo nyt on selvää, että myös keväällä 2017 pokaaliin kaiverretaan jälleen Bayern, viidennen kerran perättäin. Tällä kertaa ”Der Klassikerissa” ei pelata mestaruudesta – se menee Bayernille. Dortmundille ottelu on sen sijaan hyvin tärkeä myös sijoituksen kannalta, sillä joukkue haluaa varmistella paikkaansa neljän parhaan joukossa, eli Mestarien liigaan oikeuttavilla paikoilla, sekä nousta jälleen kerran kakkoseksi.

Tosin näissä peleissä ei ole koskaan kyse vain sarjasijoituksesta. Nämä pelit ovat molemmille joukkueille kunniakysymys.

Tosin näissä peleissä ei ole koskaan kyse vain sarjasijoituksesta. Nämä pelit ovat molemmille joukkueille kunniakysymys. Kun ”Der Klassikerit” hoitaa kunnialla ja voittaa mestaruuden, ei kenellekään jää jossiteltavaa. Näihin peleihin motivoidutaan täysillä, oli sarjasijoitus mikä tahansa. Lisäjännitettä luo aina se, että mukana on jommankumman joukkueen entisiä pelaajia tai vastustajaseuran kasvatteja. Vaikka Robert Lewandowskin ja Mats Hummelsin nimet muistetaan aina suurina Dortmund-sankareina, eivät heitä kannattajat näissä peleissä kovin helpolla päästä nykyisinä Bayern-tähtinä.

Mielestäni ottelun ajankohta on vähän epäonnekas. Kummankin joukkueen VIELÄ tärkeämpi peli on tulossa vasta ensi viikolla. Dortmund kohtaa kotonaan Mestarien liigassa Monacon ja Bayern kotonaan Realin. On selvää, että jo mestaruuden käytännössä varmistanut Bayern ei riskeeraa yhtäkään puolikuntoista pelaajaa lauantaina. Dortmund toimii täysin samoin, sillä myös heidän sarjatilanteensa Mestarien liiga -paikkoja ajatellen ei vaadi pakkovoittoa. Kumpikin joukkueista joutuu joka tapauksessa hieman pelaamaan ennakkoon myös ensi viikon pelejä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö luvassa olisi huikea huippuottelu. Vaikka muutama ”nimimies” jäisi pois, so what. Nimimiehiä molemmilla riittää, etenkin Bayernilla, vaikka pariin avauskokoonpanoon. Eikä kumpikaan halua ”Der Klassikeria” hävitä vaikka seuraavalla viikolla isoista asioista pelataankin.

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston tuore asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo jatkossa iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).