AS Roma on nimittänyt Eusebio Di Francescon, 47, uudeksi päävalmentajakseen. Seura kertoi asiasta tiistaina.

Italialainen Di Francesco toimi viisi kautta Sassuolon päävalmentajana, kunnes solmi Roman kanssa vuoteen 2019 asti ulottuvan sopimuksen.

– Kun istuimme alas keskustellaksemme ideaalisesta kandidaatista Roman valmentajaksi, me halusimme jonkun, joka saisi parhaan irti edustusjoukkueemme pelaajista ja pystyisi auttamaan akatemiamme nuoria, lupaavia kykyjä. Uusi urheilutoimenjohtajamme Monchi valitsi Eusebio Di Francescon, ja uskomme, että hän on pelityyliltään oikea mies Romalle, kertoo Roman presidentti Jim Pallotta joukkueen tiedotteessa.

Di Francesco pelasi aktiiviurallaan Romassa vuosina 1997-2001 ja voitti seuran kanssa yhden Serie A:n mestaruuden.

– Olen erittäin iloinen, kun pääsen palaamaan Roomaan valmentaakseni seuraa, joka on aina merkinnyt minulle paljon, sanoo Di Francesco AS Roman tiedotteessa.

Edellisessä pestissään, Sassuolossa, Di Francesco onnistui vaihtelevalla menestyksellä. Hänet nimitettiin tehtävään vuonna 2012 ja heti ensimmäisellä kaudellaan hän johdatti Sassuolon Serie B:n voittoon.

Hän sai potkut seurasta tammikuussa 2014, mutta hänet palkattiin uudestaan vain viisi viikkoa myöhemmin.

Kaudella 2015-16 Di Francesco johdatti Sassuolon upeasti Italian pääsarjan viidennelle sijalle, mutta päättyneellä sesongilla joukkue tipahti keskikastiin sijalle 12.

Hän on kuitenkin aina saanut kiitosta viihdyttävästä jalkapallosta ja nuoriin pelaajiin luottamisesta.