Vuosina 1984-1988 ja 1992-2000 Bayern Müncheniä edustanut keskikenttäpelaaja Lothar Matthäus näkee, että joukkueen päävalmentaja Carlo Ancelotti ei osaa hyödyntää Thomas Müllerin osaamista.

Müller, 27, istui Bundesliigan edellisellä kierroksella Werder Bremeniä vastaan penkillä aina 73. minuutille saakka, kunnes Ancelotti vaihtoi hänet kentälle. Italialaisvalmentaja kertoi ottelun jälkeen olleensa tyytyväinen Müllerin lyhyeen mutta tehokkaaseen esitykseen.

Saksalaishyökkääjä ei itse ollut järin tyytyväinen saamaansa peliaikaan ja kertoi ottelun jälkeen, että ”ei tiedä, mitä valmentaja haluaa häneltä”. Lue lisää.

Matthäusin mukaan Ancelottin tarkka ja rajallisempi pelisuunnitelma ei palvele Müllerin ominaisuuksia. Italialaisvalmentajan ensimmäisellä kaudella Bayernissä, 2016-17, Müller iski vain viisi maalia Saksan pääsarjassa. Toissa kaudella, Pep Guardiolan valmentaessa müncheniläisiä, Müller teki Bundesliigassa 20 täysosumaa.

– Thomas Müller on ykkösvalinta maajoukkueessa, mutta hänellä ei mene lujaa Bayernissa. Hänet valitaan Münchenissä yhä harvemmin isoihin peleihin, enkä usko, että tilanne tulee parantumaan tänä vuonna, pohti Matthäus Kickerin haastattelussa.

– Tällä ei ole mitään tekemistä Müllerin kanssa. Hän tarvitsee valmentajan, joka haluaa hänet joukkueeseensa, silloin Müller ei tuota pettymystä.

– Müller ei ole seiska- tai ysi- tai kymppipaikan pelaaja. Hän edustaa niitä jokaista ja kaikkea väliltä. Mutta Carlo Ancelotti valitsee joukkueensa erittäin tarkasti pelaajan pelipaikan mukaan.