Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa käynnistää tutkinnan selvittääkseen Chelsean menettelytapoja nuorten pelaajien hankkimisessa. Kyseessä on kolmas kerta kahdeksaan vuoteen, kun Fifa tutkii Chelsean toimia vastaavista syistä.

Fifa haluaa saada selville, onko Chelsea noudattanut sääntöjä alle 18-vuotiaiden ulkomaalaisten pelaajien siirroissa.

Atletico Madridilla on tällä hetkellä päällä siirtokielto samantapaisten sääntöjen rikkomisesta. Madridilaisjoukkue valitti tuomiostaan urheilun vetoomustuomioistuimeen, mutta panna ja sen alkuperäinen pituus pysyivät voimassa.

Chelsea asetettiin syyskuussa 2009 kahden siirtoajan siirtokieltoon, mutta tuomio kumottiin seuran valituksen myötä. Fifa katsoi lontoolaisseuran rikkoneen sääntöjä, ku Gael Kakuta siirtyi ranskalaisesta RC Lensistä Chelsean organisaatioon.

Viime vuonna Chelsea oli jälleen tutkinnan alla, kun keskikenttäpelaaja Bertrand Traoresta ilmestyi kuvia, joissa hän pelasi lontoolaisseuran riveissä 16-vuotiaana, vaikka ei ollut saanut vielä kansainvälistä lupaa.

Fifan edustaja ei suostunut antamaan Daily Mailille kommenttia käynnissä olevasta tutkinnasta. Chelsean edustaja painotti vain, että ”seura noudattaa Fifan sääntöjä palkatessaan pelaajia”.