Manchester Cityn manageri Pep Guardiola oli kesällä ihmeissään, kun seuran suurimpiin lupauksiin kuulunut Jadon Sancho siirtyi Borussia Dortmundiin seitsemällä miljoonalla eurolla.

Englantilaislupaus Sancho, 17, valittiin tänä kesänä alle 17-vuotiaiden Euroopan mestaruusturnauksessa kisojen parhaaksi pelaajaksi. Hänen oli määrä lähteä Cityn edustusjoukkueen kanssa Yhdysvaltoihin kiertueelle, mutta hän muuttikin mielensä.

Guardiolan mukaan Sancholle oli juuri tarjottu Citystä uutta sopimusta.

– Me tarjosimme hänelle valtavaa diiliä ja kättelimmekin jo. Mutta ennen kuin lähdimme Yhdysvaltoihin, hän sanoi: ”En aio allekirjoittaa”, kertoi espanjalaismanageri BBC:lle.

Sancho pysytteli kiertueen ajan Manchesterissa. Kun edustusjoukkue palasi Englantiin, nuori hyökkääjälupaus lakkasi ilmestymästä seuran harjoituksiin.

– Viimeisenä kahtena tai kolme viikkona hän ei saapunut harjoituksiin. Hänen olisi pitänyt tulla, mutta hän ei tullut.

– Me yritimme kyllä. Tapasimme hänen isänsä ja hänen agenttinsa, mutta jos pelaaja sanoo ”ei, ei, ei”, niin mitä me voimme tehdä?

Sancho ei mahtunut Dortmundin Mestarien liiga -ryhmään, mutta hänelle annettiin seuran seiskapaita, minkä moni näkee merkkinä tulevista peliminuuteista. Guardiolan mukaan hän ei voi luvata peliaikaa yhtään kenellekään.

– En voi vakuuttaa edes parhaita pelaajia, kuten Sergio Agüeroa, että he tulisivat pelaamaan kaikissa otteluissa.