Neymar sitä, Neymar tätä. Brassitähti on ollut Ligue 1:lle samanlainen mediamagneetti kuin Zlatan Ibrahimović oli siirtyessään PSG:hen vuonna 2012. Neymar on vain varastanut otsikot usein negatiivisessa sävyssä.

Kautta ei ehditty pitkään pelata, kun Neymar otti kentällä ja pukukopissa yhteen tähtihyökkääjä Edinson Cavanin kanssa. Tulipalon sammuttua ovat alkaneet uudet ongelmat. Vaikuttaisi siltä, että Neymar on tehnyt itsestään pellen PSG:ssä.

Viimeisimpänä otsikoihin nousi Neymarin etuoikeudet joukkueessa (lue uutinen). 222 miljoonan euron hintalappu toki tuo omia vapauksia, mutta on silti hyvin kyseenalaista, että yksi pelaaja saa vedellä täysin omia polkuja. Kentällä on samaan aikaan aina kymmenen muuta saman pelipaidan kantavaa pelaajaa. Neymar vaikuttaa unohtaneen tämän faktan.

Eikä suunta ole ollut todellakaan lupaava. Edellisessä ottelussa sunnuntaina Neymar lensi typerästi kahden keltaisen kortin myötä suihkuun Marseillea vastaan.

– Missä on se Neymar ensimmäisistä otteluista PSG:n paidassa, joka liikutti palloa ensimmäisellä tai toisella kosketuksella, ja vei peliä eteenpäin? Sunnuntai oli sietämätöntä. On vaikea nauttia hänen pelaamisesta.

– Hän pelasi kuin olisi pihalla kavereidensa kanssa, eikä hän edes katsonut joukkuetovereitaan päin. Se oli huonoin peli, minkä olen nähnyt häneltä, Ranskan maajoukkueessa pelannut Christophe Dugarry moitti RMC:lle.

Dugarryn sanoissa on perää. Neymarin vapaudet ja etuoikeudet nousevat hyvin kyseenalaisiksi, mikäli joukkue ei menesty. Neymarin puolustukseksi sanottakoon, että hän teki PSG:n 1-1-tasoituksen sunnuntain ottelussa Marseillea vastaan.

Neymar myy lehtiä – missä positiiviset jutut?

Neymar ei ilmeisesti ole hakemassa Pariisista kavereita. Neymar myy lehtiä, joten hänestä kirjoitetaan paljon. Iso osa kirjoituksista ovat olleet negatiivisia, koska ne myyvät. Silti Neymar on myös itse vaikuttanut siihen, että kirjoitusten sävy on ollut usein negatiivinen.

FC Barcelonassa Neymar oli kultapoika, joka muodosti Lionel Messin ja Luis Suárezin kanssa maailman vaarallisimman tehokolmikon. PSG:ssä tehoja on kyllä tullut kiitettävästi ja Neymar yhdessä Cavanin ja Kylian Mbappén kanssa ovat ajoittain olleet erittäin vaarallinen, lähes MSN-kolmikkoon verrattavissa oleva tehotrio.

Silti hyytymisen merkkejä on ollut ilmassa. Eikä erimielisyydet kopissa voi olla vaikuttamatta joukkueen esityksiin, varsinkin pidemmällä aikavälillä. Tuntuu siltä, ettei Neymar ole kotonaan PSG:ssä. 25-vuotiaalla pelimiehellä on niskassaan valtavat paineet. Raha tuo valtaa ja valta paineita.

Jos Neymar haluaa joskus tosissaan haastaa esimerkiksi Lionel Messin tai Fifan vuoden pelaajaksi jälleen valitun Cristiano Ronaldon maailman parhaana pelaajana, täytyy tapahtua paljon. Tällä hetkellä Neymar on valovuoden päässä Messistä ja Ronaldosta nimenomaan joukkuepelaajana.

Paljon pitäisi tapahtua ennen kaikkea kentän ulkopuolella. Neymarin tulisi avata silmät ja pelata joukkueelle, eikä itselleen. Hänen pitäisi olla esimerkki pukukopissa. Hänen tulisi näyttää harjoituksissa, miten hyvä hän on, eikä vaatia, että häntä ei saa taklata kovaa. Hänen pitäisi kantaa seuran logoa ylpeydellä, myös laukussaan.

Silloin myös otsikot muuttuisivat kutakuinkin tämäntapaisiksi:

Neymar teki mediasta pellen – Ranskan maajoukkuelegenda joutui syömään sanansa