Suomi kohtaa harjoitusmaaottelussa Viron torstaina Telia 5G -Areenalla. Huuhkajien selkeä ykkösvahti edellisissä MM-karsinnoissa oli Lukas Hradecky, mutta Viroa vastaan maalinsuulla saatetaan nähdä Jesse Joronen.

Hradecky pelasi kaikki MM-karsintaottelut, joten näyttöpaikkoja ei muille maalivahdeille ole auennut. Viroa vastaan Huuhkajien miehistöstä löytyy Hradeckyn ja Jorosen lisäksi Readingin maalivahti Anssi Jaakkola, joka on joutunut tyytymään Englannin Mestaruussarjassa kakkosvahdin rooliin.

Sen sijaan Joronen on ollut loistavassa iskussa Tanskassa AC Horsensin riveissä. Hän on pelannut yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki pelit Tanskan Superliigassa ja tilille on tullut kolme nollapeliä.

– Katsotaan olenko itse kentällä ylipäätään. Muutkin maalivahdit ansaitsivat peliaikaa. Jesse on ollut loistavassa iskussa Tanskassa. Ehkä olisi hänen aika kokeilla pelata, ykkösvahti Hradecky sanoi Huuhkaja tv:lle.

Hradeckyn alkukausi Saksan Bundesliigassa on ollut jälleen vahvaa tekemistä. Eintracht Frankfurt on sarjassa seitsemäntenä ja Hradecky on ollut joukkueen kantavia voimia.

– Peliesitykset eivät ehkä ole olleet niin hyviä, että oikeuttaisi tuohon pistemäärään, mutta otan sen mielelläni vastaan. Ehkä meihin kaikkiin on syntynyt sellainen voittamisen rutiini. Olemme myös paremmassa kunnossa kuin moni muu. Ehkä se saatanan pilkun nussiminen kuntopohjan osalta on tuottanut tulosta, Hradecky kertoi virne naamallaan.

Viime kierroksella maajoukkuetoveri Niklas Moisander pääsi rokottamaan Hradeckyn selän taakse. Se tiesi uusia maalivahdin hanskoja.

– Meillä taitaa alkaa kämpässä putkiremontti, kun huuhtasin ne hanskat, joilla torjuin Nikkeä vastaan, vessanpöntöstä alas. Niillä hanskoilla ei enää pelata, jos Nikke Moisander tekee sinulle maalin. Urakin oli siinä katkolla, onneksi pyörsin päätökseni vielä.

– Se taisi olla toinen tai kolmas kulma, mistä Nikke sitten runttasi pallon sisään. Ensimmäisessä kulmassa Nikke tuli siihen minun eteeni ja sanoi, että hän on aika käyttökelvoton täällä, mutta katsotaan mitä tästä tulee. Yllätys, yllätys hän iskee maalin seuraavasta kulmasta. Hauska oli pelata hyvää ystävää vastaan. Toivottavasti yleistyisi tällainen trendi tuolla Euroopan kentillä, hyväntuulinen Hradecky velmuili.