Kun sivustomme seuraajat lukivat keskiviikkoaamuista juttuamme siitä, kuinka Bild arvostaa Huuhkajien Lukas Hradeckyn syyskauden neljänneksi parhaaksi pelaajaksi Bundesliigassa, moni saattoi hieraista silmiään listan ykkösen kohdalla. Leon Bailey? Kuka? Bundesliigan paras?

20-vuotias Bailey siirtyi Bayer Leverkuseniin tammikuussa belgialaisesta Genkistä, ja on tehnyt Bundesliigassa välittömän vaikutuksen. Baileyn saldoksi syyskauden sarjapeleissä on kirjattu kuusi maalia ja viisi maalisyöttöä. Hän on ollut tärkeä tekijä siinä, että Leverkusen on pelannut 12 ottelua ilman tappiota ja viettää talvitaukoa sarjataulukon nelosena.

On päivänselvää, että Euroopan suurseuratkin ovat jo Jamaikan pääkaupungissa Kingstonissa syntyneen Baileyn rekisteröineet. Leverkusenin urheilutoimenjohtaja Rudi Völlerin mielestä seuralla on kuitenkin varaa kieltäytyä tarjouksista – ainakin tiettyyn rajaan asti.

– Bayer Leverkusen on näyttänyt viime vuosien aikana, että osaamme sanoa ei. Ehkä sitten, kun puhutaan täysin älyttömistä summista, on meidänkin pakko harkita uudestaan, Völler vastasi Kickerille.

CV:ssä Eurooppa-liigan kauden maali

Bailey itse ei vielä siirtohuhuilla päätään vaivaa, vaan on tyytyväinen tähänastiseen kehitykseensä.

– En keskity siihen, mitä myöhemmin tapahtuu, vaan siihen, mitä on nyt. Unelmista tulee kuitenkin totta, kun tekee päivästä toiseen kentällä parhaansa, jamaikalainen pikakiituri uskoo.

– Olen todella iloinen siitä, miten hyvin minulla menee. Tunnen kykyni ja tiedän, mitä osaan ja mitä en. Teen kovasti töitä, jotta kehittyisin askel askeleelta paremmaksi, Bailey lupaa Kickerille.

Tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet Leon Baileyn toki jo ennen bundesliigasiirtoa. Nuorukainen teki jo viime kaudella Genkin paidassa Eurooppa-liigan kauden maalin, ja hänet valittiin myös kilpailun lohkovaiheen tähdistöjoukkueeseen. Lopulta Leverkusen oli seura, joka onnistui pojan nappaamaan viime tammikuussa siirtoikkunan viimeisenä päivänä, viiden vuoden sopimuksella ja 20 miljoonan euron siirtosummalla.

– Poika oli monien eurooppalaisseurojen toivelistalla, joten olemme todella iloisia, että voitimme niin kovan kilpailun, Leverkusenin toimitusjohtaja Michael Schade kommentoi tuolloin.

Jamaika, USA, Itävalta, Slovakia, Belgia ja lopulta Saksa

Bailey aloitti peliuraansa aikanaan 12-vuotiaana Phoenixissa, USA:ssa, mutta muutti Eurooppaan jo 14-vuotiaana. Genkiin hän päätyi itävaltalaisen Lieferingin ja slovakialaisen Trencinin kautta. Debyytti Jere Urosen seurakaverina Genkissä tapahtui 18-vuotiaana, ja tulokaskauden päätteeksi hänet valittiin sarjan parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Viime kevät Leverkusenissa oli vielä sisäänajoa, mutta tällä kaudella sprintterimäinen Bailey on päässyt täyteen vauhtiin.

– Ostimme hänet tätä kautta silmällä pitäen. Hän on epätavallisen nopea, hyvin näppärä pelaaja, joka antaa hyökkäykseemme lisäpuhtia. Olemme varmoja siitä, että Leon Bailey on meille iso hitti, Völler kehui miestä äskettäin Bundesliigan virallisten kotisivujen mukaan.

Vaikka Baileyn tärkeimpiin vahvuuksiin lukeutuukin miehen nopeus, löytyy hänen ystäväpiiristään vieläkin sähäkämpi juoksija: Usain Bolt.

– Tunnen Usainin todella hyvin. Hän on läheinen ystäväni ja todella siisti tyyppi, joka käy usein Saksassa. Ehkä soitan hänelle ja kutsun hänet peliin BayArenalle, Bailey kertoi helmikuussa.