Sergej W:nä tunnettu 28-vuotias mies, joka oli vastuussa saksalaisseura Borussia Dortmundin bussiin kohdistuneesta pommihyökkäyksestä tunnusti oikeudenkäynnin toisena päivänä laukaisseensa räjähteet, kertoo BBC.

Viime keväänä 11. maaliskuuta Borussia Dortmundin bussin vierellä räjähti kolme pommia, kun joukkue oli matkalla Mestarien liigan kotiotteluun AS Monacoa vastaan. Lopulta peli peruutettiin ja siirrettiin seuraavalle päivälle.

Dortmundin puolustaja Marc Bartran ranne murtui hyökkäyksessä, mutta hän pääsi sairaalasta 1,5 viikkoa myöhemmin.

Sergej W kertoi lausunnossaan, että hänen tarkoituksenaan ei ollut satuttaa ketään, vaan romahduttaa Dortmundin osakkeiden arvoa pörssissä.

Häntä syytetään 28 murhayrityksestä, jotka hän kiistää.

– Kadun syvästi käytöstäni. En pysty selittämään itselleni, mitä tein. En halunnut satuttaa tai tappaa ketään. Halusin vain teeskennellä rajun hyökkäyksen, sanoi syytetty ESPN:n mukaan.

Syyttäjien mukaan Venäjällä syntynyt, mutta Saksan kansalaisuuden omaava Sergej W on kylmäverinen henkilö, joka toteutti tekonsa ahneudesta hyötyä seuran osakkeiden hinnan laskusta. Borussia Dortmund on ainoa saksalaisseura, joka on listautuneena pörssiin.

Sergej W myönsi aiheuttaneensa räjähdyksen, mutta sanoi, että hänen valmistamansa kolme pommia oli ”rakennettu siten, etteivät ne aiheuttaisi ruumiillista vahinkoa”.

– Halusin vain Borussia Dortmundin putoavan Mestarien liigasta.