Saksan maajoukkuepelaaja Leon Goretzka on tehnyt ratkaisunsa ensi kauden seurastaan. Helmikuussa 23 vuotta täyttävä Goretzka siirtyy kesällä Schalkesta Bayern Müncheniin. Schalke paljasti siirron perjantaiaamuna pitämässään lehdistötilaisuudessa. Sopimus Bayernin kanssa on voimassa vuoteen 2022.

FC Schalke 04

@s04
#Heidel: Leon #Goretzka hat uns Anfang der Woche darüber informiert, dass er den Verein verlassen möchte, um sich dem @FCBayern anzuschließen. #S04

– Leon Goretzka kertoi meille alkuviikosta, että hän haluaisi jättää seuran ja siirtyä Bayern Müncheniin. Se oli meille valitettava uutinen, Schalken urheilujohtaja Christian Heidel totesi.

– (Bayernin toimitusjohtaja) Karl-Heinz Rummenigge kertoi meille eilen, että Leon on läpäissyt seuran lääkärintarkastuksen. Menetämme todella, todella hyvän pelaajan. Hän on allekirjoittanut Bayernin kanssa sopimuksen, joka astuu voimaan 1.7.2018.

– Teimme kaikkemme, jotta Leon jäisi Schalkeen. Pääsimme kesällä yhteisymmärrykseen hänen ja hänen agenttinsa kanssa. Hän halusi kuitenkin aikaa seuratakseen urheilullista kehitystä, Heidel jatkoi.

– Tulemme kuitenkin toimeen tilanteen kanssa, sillä täytenä yllätyksenä se ei tullut. Olemme valmistautuneet uutiseen. Emme pysty hankkimaan uutta Leon Goretzkaa korvaajaksi, mutta meillä on kevätkausi aikaa etsiä ratkaisua.

Valmentaja Domenico Tedesco vakuutti, että Goretzkan asenne ei tule repsahtamaan kevään aikana.

– Olemme surullisia ja pettyneitä, että menetämme Leonin, mutta olemme hyväksyneet tilanteen. Siitä ei ole kahta sanaa, etteikö Leon olisi meille tärkeä kulmakivi, Tedesco kehui.

– Me toivomme, etteivät fanit reagoi tilanteeseen sunnuntaina negatiivisesti. Kannattajamme ovat aina tukeneet joukkuetta ja Leon kuuluu myös kevätkaudella joukkueeseen. Hän itse on tarpeeksi ammattimainen antamaan jatkossakin kaikkensa Schalkelle.

Goretzkaa ovat tavoitelleet eurooppalaiset huippuseurat aina Barcelonasta, Liverpoolista, Chelseasta ja Manchester Unitedista lähtien. Mies päätti kuitenkin pysyä Saksassa ja siirtyä maan valtaseuraan.

Näin Bayern rokotti jälleen kerran yhtä kotimaan sarjan pahimmista kilpailijoistaan. Schalke on tällä hetkellä Bundesliigassa kolmantena, 14 pistettä sarjakärki Bayernin takana. Goretzkasta ei tarvitse maksaa siirtokorvausta, sillä hänen sopimuksensa umpeutuu ensi kesänä.

Goretzka oli viime kesänä mukana Saksan maajoukkueessa voittamassa Confederations Cupia, ja on erittäin vahvoilla myös ensi kesän MM-joukkueeseen. 12 pelaamassaan A-maaottelussa hän on tehnyt kuusi maalia.

Tällä kaudella pelaamissaan 11 bundesliigaottelussa Goretzka on tehnyt neljä maalia.