Suomen Cupin finaali pelataan tänä vuonna eri aikaan kuin aiemmin on totuttu. Cupin mestari ratkaistaan jo toukokuussa, tarkalleen lauantaina 12. toukokuuta. Viime kaudella cupin finaali pelattiin syyskuussa.

Vaikka finaali pelataan jo toukokuussa, siitä huolimatta cupin voittaja ei pääse osallistumaan vielä tulevana kesänä Eurooppa-liigan karsintoihin, vaan vasta vuonna 2019. Tämä on muun muassa sosiaalisessa mediassa herättänyt ihmetystä.

Palloliitto otti asiaan kantaa Twitterissä ja kertoi syyn sille, miksi cupin voittaja ei pääse heti jahtaamaan paikkaa Eurooppa-liigaan.

– Päätös ei ole Palloliiton vaan UEFAn. Tämän kesän eurocupien karsintojen paikat on jo jaettu viime kauden perusteella, eikä toivo saada ”ylimääräistä” paikkaa UEFAlta ole alkuunkaan realismia, Palloliiton virallisella Twitter-tilillä kerrottiin.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Suomen Palloliitto

@Palloliitto

Finsvenskan

@Finsvenskan
Piinataan sen verran vielä että kai tähän on muutos suunnitteilla? Eikös luontevinta olisi heti cup voiton jälkeen korjata palkinto pois eli europelit, kuten esim. Ruotsissa tehdään?
Päätös ei ole Palloliiton vaan UEFAn. Tämän kesän eurocupien karsintojen paikat on jo jaettu viime kauden perusteella, eikä toivo saada "ylimääräistä" paikkaa UEFAlta ole alkuunkaan realismia.