35-vuotias laitapuolustaja Dani Alves voitti tiistaina jo ammattilaisuransa 38:nnen pokaalin, kun hän juhli joukkueensa PSG:n kanssa Ranskan Cupin voittoa. Loppuottelussa kaatui kolmannen sarjatason Les Herbiers maalein 2-0 (uutinen). PSG:n kaksi tämän kauden mestaruuspokaalia tekevät Alvesista käytännössä maailman menestyneimmän jalkapalloilijan.

SPORF

@Sporf
🏆 Most Decorated Players In Football History:

🇧🇷 Dani Alves: 38 🏆
🇧🇷 Maxwell: 36 🏆
🇪🇸 Andrés Iniesta: 35 🏆
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Ryan Giggs: 35 🏆
🇸🇪 Zlatan Ibrahimovic: 33 🏆
🇦🇷 Lionel Messi: 32 🏆
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Kenny Dalglish: 31🏆

Squawka

@Squawka
Dani Alves has won 38 trophies in his senior career:

🏆 23 for Barcelona 🇪🇸
🏆 5 for Sevilla 🇪🇸
🏆 4 for PSG 🇫🇷
🏆 3 for Brazil 🇧🇷
🏆 2 for Juventus 🇮🇹
🏆 1 for Bahia 🇧🇷

One of the most decorated players ever.

Tancredi Palmeri

@tancredipalmeri
No player in the history of football has ever been able to win all possible trophies.
Approx 10 players have won all but 1 trophies.
Among this Dani Alves.
He only misses World Cup.
This summer he could be the first ever in the history of football.

Vaikka Alves osallistuikin joukkueensa kanssa voitonjuhliin, ei miehen ilta päättynyt hyvin. Alves otettiin vaihtoon 86. peliminuutilla polvivaivan takia. Vamman laatu selviää tarkemmin keskiviikkoiltapäivänä Pariisissa tehtävissä kuvauksissa, mutta pahimmillaan sen pelätään vaarantavan miehen osallistumisen kesän MM-kisoihin.

Maailmanmestaruus on jota kuinkin ainoa merkittävä pokaali, jota Dani Alves ei ole voittanut, mutta nyt sen tavoittelu uhkaa jäädä haaveeksi.

Fútbol Total ⚽

@FT_Total
Lesionado ayer en la rodilla ante Les Herbiers, Dani Alves pasará pruebas médicas este miércoles para conocer el alcance de su lesión. Queda poco más de un mes para el Mundial. globoesporte.globo.com/futebol/futebo… #SeleçãoBrasileira #PSG

Brasilian päävalmentaja Tite nimeää maansa lopullisen MM-ryhmän ensi maanantaina, 14. toukokuuta, tasan kuukausi ennen MM-kisoja. Nyt maan jalkapalloliitossa odotetaan kärsimättöminä Alvesin lääkärintarkastuksen tuloksia.

Konkaripuolustajan joukkuekaveri Marquinhos valoi kuitenkin brasilialaisiin jonkin verran optimismia.

– Minusta hän käveli aivan tavallisesti. En kysynyt häneltä mitään, koska juhlimme juuri mestaruutta. Katsotaan, miten hän voi, kun huilaamme vähän, mutta ainakin hän käveli hyvin, brassitoppari sanoi Fox Sportsille pelin jälkeen.

Vaihtopenkillä jääpussin oikeaan polveensa saanut Alves on yksi 18 pelaajasta, jotka Brasilia on jo aiemmin nimennyt MM-ryhmäänsä. Globoesporten mukaan Tite nimesi miehelle alustavaan kisajoukkueeseen kaksi varamiestä: Corinthiansin Fagnerin ja Manchester Cityn Danilon.