Saksan 3. Bundesliigassa pelattiin tänään toiseksi viimeinen sarjakierros, ja sarjan kaksi suomalaispelaajaa olivat näkyvästi esillä – niin hyvässä kuin pahassakin.

Ottelussa Hansa Rostock-Hallescher FC Tim Väyrynen teki 84. peliminuutilla kauden neljännen liigamaalinsa oltuaan kentällä vain kaksi minuuttia. Maali jäi Rostockin 4-2 -voittoon päättyneen pelin viimeiseksi.

F.C. Hansa Rostock

@HansaRostock
(84') UND DAS NÄCHSTE HINTERHER! Diesmal schiebt #Väyrynen gekonnt ein! Ist das der Finisher unseres Finnen?

#FCHHFC 4:2

Rostock on jo vahvistanut, ettei se tarjoa Väyryselle jatkosopimusta, joten 25-vuotias suomalainen on ensi lauantain päätöskierroksen jälkeen vapaa mies etsimään uutta työnantajaa.

Vieläkin näkyvämmin esillä oli Chemnitzer FC:n laitapuolustaja Mikko Sumusalo, joka on kuulunut joukkueensa ehdottomiin luottopelaajiin sen jälkeen, kun saapui seuraan tammikuussa. 28-vuotias Sumusalo rikkoi ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue Magdeburgin pelaajaa kaksi kertaa varoituksen arvoisesti, ja joutui siksi suihkuun jo 38. peliminuutilla. Ensimmäisen lappunsa Sumusalo sai yhdeksän minuuttia aiemmin. Magdeburgin Twitter-tilillä tuomarin ratkaisua kuvailtiin ankaraksi.

Varoitustensa välissä suomalainen ehti lähettää liikkeelle Chemnitzin otteluun ainoaan maaliin johtaneen keskityksen. Pallon jatkoi maaliin Daniel Frahn.

Sarjakärki ja jo nousunsa kakkosbundesliigaan varmistanut Magdeburg voitti ottelun 3-1. Kaikki maalit syntyivät jo ennen Sumusalon ulosajoa. Chemnitz puolestaan putoaa sarjasta.

Chemnitz ja Hansa Rostock kohtaavat toisensa ensi lauantaina sarjan päätöskierroksella, mutta suomalaisista Sumusalo on näin ollen ottelussa pelikiellossa.