Huuhkajien lähes vuoden kestänyt, kahdeksan ottelun mittainen tappioton putki meni poikki tiistaina Ploiestissa, kun kotijoukkue Romania osoittautui paremmaksi maalein 2-0 (lue otteluraportti täältä). Päävalmentaja Markku Kanerva ei kuitenkaan sirotellut tuhkaa ylleen, vaan näki Suomen pelissä myös paljon hyvää.

– Lähtökohdat olivat haasteelliset, mutta pelillinen ilme oli kuitenkin hyvä. Taistelimme hyvin emmekä antaneet periksi. Ei tällaiseen tulokseen tietenkään pidä olla tyytyväinen, mutta ei meillä kokonaisuutena suurempaa hätää ollut, Kanerva arveli ottelun kulkua Palloliiton kotisivuilla.

Haasteellisilla lähtökohdilla Kanerva viittaa siihen, että Huuhkajien vahvuudesta oli useita avainpelaajia poissa lähinnä loukkaantumisten tai sopimustilanteen takia. Siksi tilaisuutensa saivatkin eilen kaksi A-maajoukkuedebytanttia, puolustaja Henri Toivomäki ja hyökkääjä Rasmus Karjalainen.

– Ihan mallikas esitys heiltä. Hiukan näkyi ehkä hermostuneisuutta, mutta se on ihan selväkin juttu. Hienoa joka tapauksessa saada uusiakin kavereita mukaan, Kanerva sanoi.

Päävalmentaja jossitteli hieman ottelussa tehtyjä erotuomariratkaisuja, mutta ei silti pannut tappiota tuomarien piikkiin.

– Maalit jäivät harmittamaan, niissä ei puolustettu ihan tarpeeksi tarkasti. Lisäksi avausmaalissa Henri Toivomäki blokattiin tilanteesta aika selkeästi väärin pois.

– Hiukan jäi kaivelemaan myös Jere Urosen keskitys toisella jaksolla, aika selvästi se näytti puolustajan käteen osuvan.

– Nyt jäi ehkä vähän jossittelemista, mutta näinhän se menee, että pieniin asioihin nämä pelit ratkeavat, Kanerva jatkaa.