Kroatia voitti lauantaina Venäjän MM-kisojen puolivälierässä rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

Turnausisäntä Venäjä lähti otteluun altavastaajan asemasta, mutta se löysi jälleen yhden ässän hihastaan puolen tunnin kohdalla. Denis Tšeryšev pelasi nopean seinäsyötön Artjom Dzjuban kanssa ja tykitti pallon komeasti ylänurkkaan.

Kroatia tuli kuitenkin jo hetken päästä tasoihin. Mario Mandžukićin keskitys löysi Venäjän maalilta Andrej Kramarićin, joka oli jäänyt täysin vapaaksi ja pääsi puskemaan tilanteen tasalukemiin.

Vatreni oli lähellä iskeä voitto-osuman tunnin kohdalla, kun Ivan Perišić pyöri Venäjän rangaistusalueella ja pääsi laukomaan. Veto vaikutti jo uppoavan tolpan kautta sisään, mutta pallo kimposikin vastakkaiselta puolelta ohi.

Kroatiaa koeteltiin toisen jakson viimeisillä hetkillä entistä kovemmin. Joukkueen maalivahti Danijel Subašić loukkasi takareitensä harmittoman näköisessä tilanteessa ja jäi kentälle tuskaisena. Kroatia oli juuri käyttänyt varsinaisen peliajan viimeisen vaihtonsa, joten uutta pelaajaa ei voitu vaihtaa kentälle.

Subašić hoidettiin kuitenkin sellaiseen kuntoon, että hän kykeni jotenkuten jatkamaan ottelua.

Loukkaantumiset jatkoivat Kroatian vaivaamista myös jatkoajalla. Laitapuolustaja Šime Vrsaljko viestitti vaihtopenkille, ettei kykene jatkamaan peliä. Hänen tilalleen vaihdettiin konkaripakki Vedran Ćorluka.

Subašićin pelikunto oli yhä kysymys, ja pian myös Mandžukić näytti saaneen kolhun.

Pienet vaivat eivät kuitenkaan estäneet Kroatian rynnimistä johtoon. Luka Modrić lähetti 101. minuutilla kulmapotkun Venäjän maalille, jossa Domagoj Vida nousi korkeimmalle ja puski pallon pelaajamassan läpi verkkoon.

Kisaisäntä ei ollut valmis luovuttamaan. Jatkoaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia, kun Kroatian Josip Pivarić pelasi palloa kädellään oman rangaistusalueensa tuntumassa. Pallon taakse asteli Alan Dzagojev, jonka vapaapotku tavoitti boksista Mário Fernandesin. Laitapuolustaja puski Venäjän tasoihin Subašićin jäätyessä maaliviivalleen.

Molemmat joukkueet hakivat vimmatusti ratkaisevaa maalia, jota ei ikinä syntynyt, joten vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu.

Ensimmäisenä vuorossa oli Venäjän Fjodor Smolov, joka haki ovelaa chippiä keskelle. Subašić ehti jo heittäytyä, mutta sai vielä kätensä löysän laukauksen tielle ja torjui. Kroatian Marcelo Brozović onnistui omassa pilkussaan.

Myös Dzagojev toimitti omansa sisään. Kroatian Mateo Kovačićin laukaus lähti kohti alakulmaa, mutta Venäjän torjuja Igor Akinfejev venytti hanskansa hienosti vedon tielle.

Venäjällä oli mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta Fernandes tykitti oman yrityksensä maalista ohi. Seuraavat neljä vetäjää onnistuivat pilkuissaan, ja viimeisenä oli vuorossa Ivan Rakitić, joka ratkaisi Kroatialle rangaistuspotkukilpailun voiton myös Tanskasta. Rakitić pommitti oman laukauksensa verkkoon ja Kroatian neljän parhaan joukkoon.

Kroatia kohtaa semifinaalissa Englannin, joka kaatoi aiemmin lauantaina Ruotsin 2-0. Toisessa semifinaalissa ottavat yhteen Belgia ja Ranska.