Tiistaina 30 vuotta täyttänyt puolalaishyökkääjä Robert Lewandowski on ollut yksi kesän kuumimpia puheenaiheita siirtomarkkinoilla. Bayern-tähteä on viety huhuissa muun muassa Manchester Unitediin ja ennen kaikkea Real Madridiin, mutta Bayern München on itsepintaisesti kieltäytynyt myymästä pelaajaansa (lue lisää). Tahtonsa läpi saamiseksi Lewandowski palkkasi alkukesästä agentikseen vaikeitakin siirtoja läpi juntanneen Pini Zahavin.

Nyt Lewandowski on kertonut omin sanoin Sport Bildin haastattelussa, mikä sai hänet toivomaan siirtoa pois Allianz Arenalta.

– Huhti-toukokuussa kaikki kävivät minua vastaan. En kokenut saavani minkäänlaista suojelua seuran taholta ja tunsin jääneeni yksin, Lewandowski muistelee vaikeaa kevättä.

– Pelasin kaksi, kolme tärkeää peliä ilman maalia ja yhtäkkiä kaikki saivat tulittaa vapaasti kohti Lewandowskia. Silloin en nähnyt kenenkään asettuvan tuekseni. Myöskään yksikään pomoista ei puolustanut minua.

– Kun kaikki menee hyvin, otetaan se itsestäänselvyytenä. Mutta kun asiat menevätkin huonosti, on kaikki Lewandowskin syytä.

Tuolloin Bayernille 197 ottelussa 155 maalia tehnyt ja 35 alustanut Lewandowski alkoi miettiä, että oli oikea aika vaihtaa maisemaa.

– Se oli hetki, jolloin ajattelin: ”Jos minä olen täällä kaikille ongelma enkä ole kenenkään mielestä tarpeeksi hyvä, miksi ihmeessä jäisin tänne”. Siksi aloin ajatella lähtöä.

– Sovin Pinin kanssa, että hän voisi etsiä minulle uutta seuraa. Sillä hetkellä en tuntenut enää oloani hyväksi Münchenissä. Minusta tuntui siltä, että olisin ollut Bayernissa vasta yhden kauden eikä seura luottaisi minuun tippaakaan, Lewandowski avautuu.

Lewandowski kertoo saaneensa useita tarjouksia muilta seuroilta harkittavakseen. Miehen mieli kuitenkin muuttui, kun Bayern palkkasi edustusjoukkueensa uudeksi valmentajaksi Niko Kovacin.

– Kävin Niko Kovacin kanssa todella hyviä keskusteluja. Hän ymmärsi, mitä minulla oli sydämelläni. Hän selitti minulle pelitapansa, ja kaikki kuulosti minusta hyvältä.

– Sen keskustelun jälkeen päätin, että haluan jäädä tänne. Sinä päivänä ajattelutapani muuttui, Lewandowski kertoo.

Vaikka Lewandowski onkin jo siirtohaluistaan luopunut, toivoisi hän yhä avointa keskustelua myös seurapomojen Karl-Heinz Rummeniggen ja Uli Hoeneßin kanssa.

– Kallen ja Ulin kanssa en ole puhunut, mutta toivon, että niin tapahtuu pian. Haluaisin mieluusti saada selityksen ja jutella avoimesti miesten kesken.

[readmore from=Lewandowski-Robert]

– Olen kuitenkin huomannut, että olen seuralle erittäin tärkeä. Bayern ei suostu keskusteluihin eikä neuvotteluihin. Siksi ajattelin, että tälle seuralle haluan antaa taas kaikkeni.

Vaikka Lewandowski jatkoikin sopimustaan agenttinsa Zahavin kanssa, ei siirtoa enää puuhailla. Eikä puolalainen ainakaan ryhdy kiukuttelemaan missään tilanteessa.

– Neuvonantajalla on paljon muitakin tehtäviä kuin siirron järjestely. Lakkoon minä en aio ryhtyä ikinä, enkä uhraa ulkomaille siirtymiselle enää ajatustakaan, Lewandowski lupaa.

Lähde: Transfermarkt