Bayern München on haalinut viime vuosina taas siinä määrin Saksan maajoukkuemiehiä riveihinsä, että seurasta on alettu puhua leikillisesti – tai pilkallisesti – FC Deutschlandina. Yksi tärkeimmistä Bayerniin liitetyistä saksalaispelaajista viittaa kuitenkin Bayernille kintaalla. Die Mannschaftin ykköskärkenä kesän MM-kisoissa häärinyt Timo Werner kun vakuuttaa sitoutuneensa RB Leipzigiin.

22-vuotiaalla Wernerillä on Leipzigin kanssa sopimusta vielä kaksi vuotta jäljellä, mutta hän ei sulje pois jatkoa sen jälkeenkään. Syykin tähän on selvä. Vuoden päästä Leipzigin valmentajana aloittaa Euroopan suurseurojenkin – muun muassa Bayern Münchenin ja Real Madridin – himoitsema Julian Nagelsmann, ja Werner odottaa yhteistyötä suurella innolla.

– Leipzig antoi tärkeän signaalin hankkimalla Julian Nagelsmannin. Kun tuollainen valmentaja tulee, sitä alkaa miettiä, että pelaisiko hänen alaisuudessaan kauemminkin. Minä nimittäin olen siitä vakuuttanut, että hän voi tehdä minusta vielä paremman pelaajan, Werner kehuu Sport Bildin haastattelussa.

– Minun sopimukseni RB:n kanssa ulottuu joka tapauksessa vuoteen 2020, joten pelaan hänen alaisuudessaan ainakin vuoden. Sitten näen, sopiiko hänen pelitapansa ja ideansa minulle, sekä sen, onko meillä todellisia mahdollisuuksia voittaa joskus mestaruus ja pelata jopa säännöllisesti Mestarien liigassa.

Vaikkeivät Wernerin pohtimat menestystoiveet kävisikään Leipzigissa toteen, ei hän silti aio siirtyä toiseen bundesliigaseuraan.

– Vain siirto ulkomaille tulisi tällöin kysymykseen, Werner vannoo.

Mitään kiirettä Wernerillä ei Leipzigista pois ole, ja mahdollisen jatkosopimuksen suhteen hän antaa pragmaattisen vastauksen.

– Mitä jatkosopimus nykyään edes tarkoittaa? On takuulla pelaajia, jotka jatkavat tietoisesti aikaisin sopimustaan saadakseen sopimukseen ulosostopykälän. Siten he varmistavat, että pääsevät varmuudella pois.

– Vielä en ole ajatellut asiaa lainkaan. Tunnen oloni täällä todella hyväksi ja tiedän, että voin ottaa Leipzigissa seuraavan askeleen eteenpäin, Werner jatkaa.

[readmore from=Werner-Timo]

Nuori saksalaishyökkääjä haluaa yltää tulevina vuosina Euroopan huipulle, mutta jättää suosiolla aivan terävimmän huipun toistaiseksi sikseen.

– Haluaisin yltää joskus (Eden) Hazardin tai (Antoine) Griezmannin tasolle – Neymaria, (Lionel) Messiä tai (Cristiano) Ronaldoa en ajattele vielä lainkaan.

– Silloin minun pitää pelata kuitenkin todella suuressa seurassa, sillä siellä huomio on vielä aivan toista luokkaa.

Lähde: Transfermarkt