Brittilehti Guardian nostaa jutussaan esille eniten peliään kehittäneet joukkueet Euroopan viidessä huippusarjassa, eli Englannin Valioliigassa, Espanjan La Ligassa, Italian Serie A:ssa, Saksan Bundesliigassa ja Ranskan Ligue 1:ssä.

Bundesliigasta esiin on nostettu Werder Bremen, jolla on 13 pistettä enemmän kuin viime kaudella tässä vaiheessa. Bremen on kirjoitushetkellä sarjassa kolmantena.

Viime kaudella joukkue pelasi voitoitta Bundesliigassa ensimmäiset 11 otteluaan ja päätyi putoamisviivan alapuolelle. Nuori valmentajakokelas Alexander Nouri korvattiin vieläkin nuoremmalla Florian Kohfeldtillä, joka johdatti Bremenin keskikastin turvaan ja tällä kaudella mahtavaan kauden aloitukseen.

Kohfeldt haluaa joukkueensa pyrkivän pallonhallintaan, jossa se on tilastojen mukaan onnistunutkin. Vain neljä joukkuetta pitää Bundesliigassa keskimäärin enemmän palloa kuin Bremen.

Guardian jakaa tästä kiitoksia Werder Bremenin 33-vuotiaalle suomalaistopparille Niklas Moisanderille, ”joukkueen kokeneimmalle pelaajalle, joka aloittaa jatkuvasti Bremenin syöttöketjut”.

– Suomalaistoppari ei pelkästään syötä keskimäärin 20 syöttöä enemmän kuin joukkuekaverinsa, hänen syöttönsä ovat myös joukkueen tarkimmat, kuvailee Guardian Moisanderia.

Viime vuoden marraskuussa maajoukkueuransa päättymisestä ilmoittanut Moisander siirtyi Werder Bremeniin kesällä 2016 italialaisesta Sampdoriasta.

Kehittyneimmät joukkueet Euroopan huippusarjoissa

Valioliiga – Liverpool (14 pistettä enemmän kuin viime kaudella tässä vaiheessa)
La Liga – Alavés (14)
Serie A – Genoa (8)
Bundesliiga – Werder Bremen (13)
Ligue 1 – Lille (16)