Bayern München on yksi kuluvan syksyn kriisijoukkueista. Bundesliigamestari on pelannut peräkkäin neljä voitotonta ottelua, ja valmentaja Niko Kovacin ollessa seuraamassa torstaina koripallo-ottelua, hän sai katsomolta osakseen vihellyskonsertin.

Bildin mukaan myös joukkueen sisällä tyytymättömyys on lisääntynyt. Tiettävästi pelaajat eivät pidä siitä, että Kovac keskustelee taustaryhmänsä kesken äidinkielellään kroatiaksi, eikä saksaksi. Lisäksi eräs Kovacin harjoitusmetodeista on ylittänyt Bayern-tähtien ärsytyskynnyksen.

Kovac vaatii, että pelaajat tekevät jokaisten harjoitusten päätteeksi 20 minuutin palauttavan polkupyörälenkin. Jokaisen pelin jälkeen vaatimus on 30 minuutin pyöräily. Nämä ”ylityöt” eivät kuitenkaan ole pelaajien mieleen.

Kovac pani myös edellisessä seurassaan Eintracht Frankfurtissa pelaajat polkupyörän selkään treenien jälkeen. Tuolloinkin joukkueessa kyseltiin sarkastisesti: ”Valmistaudummeko me Tour de Franceen?”

Tukea Kovacille on peräänkuuluttanut kuitenkin muun muassa Arsenalin pitkäaikainen käskyttäjä Arsène Wenger. Bild haastatteli Wengeriä lauantaina Per Mertesackerin jäähyväisottelun yhteydessä Hannoverissa.

– Olen kaikkien saksalaisten tavoin yllättynyt Bayernin kriisistä, mutta huolissani en ole. Bayern tulee aina takaisin. Heillä oli vain huono vaihe, Wenger vakuuttelee.

– Minulle on tärkeää kaksi asiaa: heidän täytyy pysyä vankkumattomina Kovacin kanssa, ja seurassa täytyy rakentaa jälleen itseluottamus kuntoon. Silloin Bayernilla on taas vahva joukkue.

– Tähän ammattiin liittyy paljon stressiä, joten valmentajien välinen solidaarisuus on erittäin tärkeää. Saksassa on myös paljon hyvin nuoria valmentajia. Heillä on kaikki edellytykset tulla hyviksi valmentajiksi. Siksi on myös tärkeää, että heitä tuetaan myös huonompina hetkinä, Wenger muistuttaa.