Huuhkajien uusi kuuma kärkipari valmiina kylvämään tuhoa: ”Päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HIFK - SJK overilla!

Jasse Tuominen ja Teemu Pukki. Kärkipari, johon päävalmentaja Markku Kanerva todennäköisimmin luottaa avauskokoonpanon hyökkääjiä perjantain Viro-otteluun valittaessa. Kahden ensimmäisen Nations League -ottelun perusteella hyökkääjäkaksikon pelityylit täydentävät toisiaan.

– Ei oltu pelattu yhdessä ennen kotipelejä Unkaria ja Viroa vastaan. Siihen nähden päästiin aika hyvin pelissä yhteisymmärrykseen. Pelaajina ollaan kuitenkin aika erilaisia. Jasse on esimerkiksi huomattavasti isompi kooltaan kuin minä, mutta toisaalta ollaan molemmat erittäin juoksuvoimaisia, Pukki luonnehti toimittajille maajoukkueen mediatilaisuudessa tiistaina.

Tuominen on osunut BATE Borisovin paidassa Mestarien liigan karsinnassa PSV:tä ja Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauskierroksella MOL Vidia vastaan. Jälkimmäinen osuma kelpaa moneen maalikimaraan.

– Sain topparilta pallon ja pelasin seinän meidän keskikentän kanssa. Yllätyin, miten paljon tilaa aukesi ja pääsin pujahtamaan vielä topparin edestä. Veto taisi upota vieläpä veskarin haaroista, Tuominen muistelee näyttävää osumaa.

23 vuotta marraskuussa täyttävä Lahden Reippaan kasvatti on saanut peliaikaa Valko-Venäjän pääsarjassa paljon ja toivoo saavansa sitä jatkossa myös eurokentillä.

– Eurooppa-liigan otteluihin ei tarvitse latautua yhtään. Niihin on ihan valmis aina. Toivottavasti pääsen kentälle, kun seuraavaksi on Chelsea vastassa.

Pukki on iskenyt Norwichissa 12 ottelussa viisi osumaa. Hyökkääjä ei osaa tarkalleen sanoa mistä vahva vire johtuu, mutta korostaa hyvän fyysisen kunnon merkitystä Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Jokainen voi Championshipissä hävitä kenelle vaan. Siellä on myös ihan Valioliiga-tason jengejä, kuten Stoke, jota vastaan pelattiin viime viikolla. Puolet siitä joukkueesta pelasi viime kaudella vielä Valioliigaa.

Niklas Moisander, Perparim Hetemaj, Kari Arkivuo ja Alexander Ring ovat lopettaneet maajoukkueuransa lyhyen ajan sisällä. Avainpelaajien poistuminen Huuhkajien vahvuudesta harmittaa molempia hyökkääjiä, mutta kaksikko vakuuttaa, että syyt ovat heidän tietojensa mukaan pelkästään pelaajien henkilökohtaiset.

– Perpa ja Nikke ovat molemmat kuitenkin yli 30 ja haluavat saada seurajoukkueessa sen pari ylimääräistä vuotta. Ei siinä ole taustalla sen kummempaa, Pukki sanoo.

Huuhkajien Nations League -ottelut Viroa ja Kreikkaa vastaan suorana Viasatin kanavilla, Viaplayssa ja Viafreessä.

Anssi Shemeikka

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HIFK - SJK overilla!