Kaksiosainen veikkausliigakarsinta alkaa tulevana keskiviikkona Kokkolassa varsin varhaiseen aikaan klo 14 – toisin sanoen siis kesken työ- ja koulupäivän (lue uutinen). Avausosaa isännöivän KPV:n manageri Matti Laitinen uskoo kuitenkin, että hankalasta alkamisajasta huolimatta yleisöä saapuu sankoin joukoin paikalle.

– Täällä oli edellinen liigakarsinta vuonna 2009 (JJK:ta vastaan). Silloin peli alkoi kolmen maissa ja paikalla oli noin 2 500 katsojaa, Laitinen kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa (IS:n koko juttu löytyy täältä).

– Uskoisin, että urheiluihmisten työnantajat ovat aika suvaitsevaisia. Ei näitä pelejä ihan joka vuosikymmen tule!

Syy varhaiseen aloitukseen on siinä, ettei Kokkolan keskuskentällä ole valaistusta. Myös talviaikaan siirtyminen aikaisti aloitusta tunnilla.

– Päätettiin siis, että on mukavampi pelata, kun näkee vielä pallon, Laitinen perustelee.

Kokkolan kentällä on luonnonnurmi, joka on Laitisen mukaan kelvollisessa pelikunnossa.

Kokkolassa on laadittu suunnitelmia uuden jalkapallostadionin rakentamisesta, mutta mahdollisen sarjanousun tapahtuessa Keskuskentänkin oloja pitäisi parantaa, jotta liigalisenssi heltiäisi.

- Jos nousu tulee, rakennamme pääkatsomoa vastapäätä 800–1 000 hengen katetun katsomotilan. Näin täytetään 1 500 katetun istumapaikan vaatimus, joka on meille se isoin juttu, Laitinen kertoo.

Valaistustakin Kokkolassa täytyy kohentaa, mutta pysyvästi ei poikkeusluvan varaan aiota – eikä voikaan – rakentaa.

- Liigalisenssin kannalta on tärkeintä, että Kokkolassa on suunnitelma uudesta stadionista. Ei olisi hyvä, jos me sanoisimme, ettei meillä ole mitään, pelaamme kumisaappaat jalassa pellolla, Laitinen maalailee.