Suomi hävisi Unkarille vieraskentällä 0-2 Nations Leaguen alkulohkovaiheen päätösottelussa. Vaihdosta sisään tullut Petteri Forsell ei antanut kovin positiivista analyysiä Huuhkajien pelaamisesta Unkaria vastaan.

LUE LISÄÄ ottelusta tästä linkistä.

Tappiosta huolimatta lohkovoitto varmistui jo ennen Unkarin kohtaamista. Silti esitys Unkaria vastaan oli heikko. Päävalmentaja Markku Kanerva teki useamman muutoksen otteluun ja se näkyi kentällä. Unkari hyödynsi Suomen henkilökohtaiset virheet tehokkaasti. Forsell olisi odottanut Suomelta rohkeampaa hyökkäyspeliä.

– Mielestäni meidän pitää hyökätä paljon paremmin ja olla aktiivisempia ylöspäin. Ei vain tyytyä siihen, että syötellään sitä palloa, vaan itse mennä eteenpäin tekemään maaleja. Se puuttui meiltä tänään, Forsell sanoi ottelun jälkeen Viasatin haastattelussa.

LUE MYÖS Markku Kanervan kommentit ottelusta tästä linkistä.

Forsell vaihdettiin kentälle Robert Taylorin tilalle 74. minuutilla. Forsell toi energiaa kentälle ja nimenomaan Suomen hyökkäyspelaamiseen. Toiveissa oli enemmän peliaikaa.

– Tänään roolini oli tämä. Sitten kun tulen kentälle, yritän tehdä kaikkeni ja auttaa joukkuetta nimenomaan ylöspäin. Minusta kyllä tuntui, että pääsimme pelaamaan vähän enemmän hyökkäyskolmanneksella, kun minä tulin sisään, Forsell sanoi.

Huuhkajat hävisi viimeisissä lohkovaiheen otteluissa Kreikalle ja Unkarille, eikä onnistunut tekemään itse yhtäkään maalia. Lohkovoitosta huolimatta Suomella riittää vielä paljon kehityskohteita pelaamisessaan.

– Hyvä palautus maanpinnalle. Voitot eivät tule tyhjästä, vaan niiden eteen pitää tehdäkin jotain, Forsell tokaisi.