Bayern Münchenin urheilujohtaja Hasan Salihamidzic vahvisti keskiviikkona seuran virallisen Twitter-tilin kautta, että VfB Stuttgartin puolustaja Benjamin Pavard siirtyy ensi kesänä Bayerniin. Pavardin sopimus on viisivuotinen.

FC Bayern München

@FCBayern
🗣️ @Brazzo: "Ich kann vermelden, dass wir Benjamin Pavard ab 1. Juli 2019 für uns verpflichten konnten. Er hat einen Fünfjahresvertrag unterschrieben."

– Hän on nuori pelaaja ja maailmanmestari. Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä, että onnistuimme saamaan sellaisen pelaajan Bayerniin, Salihamidzic kommentoi.

22-vuotias Pavard on Lillen kasvatti. Hän siirtyi Lillestä itänaapuriin ja Stuttgartiin kesällä 2016, ja eteni nopeasti isoon rooliin.

Ranskan maajoukkueessa Pavard debytoi marraskuussa 2017. Hän pelasi Ranskan maailmanmestaruuden joukkueessa yhtä vaille kaikissa peleissä, ja teki ottelussa Argentiinaa vastaan komean kaukolaukausmaalin, joka valittiin jälkikäteen koko MM-turnauksen hienoimmaksi maaliksi.

Pavard kykenee pelaamaan sekä topparina että laitapuolustajana. Stuttgartissa hän on pelannut kuluvalla kaudella yksinomaan keskuspuolustuksessa, mutta Ranskan maajoukkueessa pelipaikka on ollut oikea laitapuolustaja. Kaikkiaan Pavardilla on A-maaotteluita pelattuna jo 18.

Pavardin siirtosumma on tiettävästi 35 miljoonaa euroa. Hänestä kerrottiin olevan kiinnostuneen myös ainakin Barcelonan.

GOAL

@goal
🇩🇪 CONFIRMED: Benjamin Pavard will join Bayern Munich from Stuttgart this summer, after they activated his €35m release clause.