Lukas Hradecky, onko Bayern München ollut huono? – ”Vaikka olisi kuinka huono kausi, kyllä he Mestarien liigaan pääsevät”

© Kuva: Getty Images
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Saksan jalkapallomestaruus on ollut yhden seuran heiniä viime vuosina. Punapaitanen Bayern München on juhlinut Bundesliigan voittoa jo peräti kuutena kautena peräkkäin.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että valta voi vaihtua. Bayern on toisena ja kuusi pistettä sarjajohtaja Borussia Dortmundin perässä.

Bayernilla ei käytännössä ole juuri varaa pistemenetyksiin, jos se aikoo kiriä loppukauden aikana ykköseksi. Itseluottamuksenkin kannalta voittoa toivottaisiin heti perjantaina, kun joukkue palaa sarjapelien pariin reilun kolmen viikon talvitauon jälkeen vierasottelulla Hoffeinheimia vastaan.

Suomalaisten näkökulmasta Bayernin voitto olisi hyvä asia, sillä Hoffenheim on pisteen Joel Pohjanpalon ja Lukas Hradeckyn edustamaa Bayer Leverkusenia edellä.

– Jos meidän kannalta miettii, niin olisi tietysti hyvä jos he (Bayern) voittaisivat. Sitten Hoffenheim pysyisi vähän meitä lähempänä. Myös Leipzigiä ja (Borussia) Mönchengladbachia pitäisi saada vähän kiinni, Leverkusenin ja Suomen A-maajoukkueen luottomaalivahti Hradecky sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Bundesliigan neljä ensimmäistä joukkuetta selviää ensi kaudeksi suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Viides pääsee Eurooppa-liigan vastaavaan ja kuudes karsii paikasta samaan kilpailuun.

Hradecky uskoo, että Bundesliigan mestaruus on tänä vuonna Dortmundin ja Bayernin välinen kauppa.

– Vaikka Bayernilla olisi ollut kuinka huono – tai no, huono ja huono – kausi, tai tulee olemaankaan, niin kyllä he silti pääsevät Mestarien liigaan. Neljän parhaan joukkoon voi laskea Dortmundin ja Bayernin, Hradecky arvioi.

Mönchengladbach on suurseurojen perässä kolmantena (33 pistettä), RB Leipzig (31) neljäntenä, Wolfsburg (28) viidentenä ja Hradeckyn edellinen seura Eintracht Frankfurt (27) kuudentena. Odotettua heikommin kauden ensimmäisen puoliskon aikana pelannut Leverkusen on yhdeksäntenä 24 pinnalla.

Ylemmässä keskikastissa ja kärjen tuntumassa on todella tasaista. Sijoilla 5-9 olevat joukkueet ovat kaikki neljän pisteen sisällä toisistaan.

Hoffenheim-Bayern München näkyy perjantaina 18.1. klo 21.20 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplaysta.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliHuuhkajien kapteenilta ylväät kunnianosoitukset Markku Kanervalle – ”Minä jos joku tiedän”
Seuraava artikkeliSuomen Cup käynnistyy perjantaina – näin uudistunut kilpailu pelataan