Suomen A-maajoukkueen taival EM-karsinnoissa alkoi lauantaina pettymyksellä, kun Italia oli kotonaan vahvempi lukemin 2-0. Lue otteluraportti täältä.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv sanoi ottelun jälkeen Viasatin haastattelussa, että ”ärsyttää suunnattomasti”.

– Mä haluan voittaa. Koko tämä joukkue haluaa voittaa. Mä olen sitä mieltä, että meillä oli hyvä sauma tänään. Yritimme parhaamme, mutta Italia oli tänään parempi.

– Me luotiin ihan tarpeeksi maalipaikkoja. Mulla oli ainakin kaksi, Temellä (Teemu Pukilla) yksi. Se on aika hyvä, jos pelataan Italiaa vastaan vieraskentällä. Vähän tehokkaampaa hyökkäyspelaamista, niin oltaisiin voitu saada maali.

Suomi lähti otteluun hieman erilaisella taktiikalla kuin mihin aiemmin on totuttu. Nations Leaguesta tuttu 4-4-2-formaatio oli heivattu, ja Huuhkajat aloitti kolmella topparilla ja kahdella laitapuolustajalla. Sparvin mukaan suunnitelma ei täysin tehonnut.

– Me muutimme taktiikkaa tänään vähän. Me pelattiin 5-4-1 (formaatiolla), ja se ei aina toiminut. Ne sai rauhassa avata peliä ja me oltiin välillä vähän liian passiivisia puolustuspelissä.

Karsinnat jatkuvat tiistaina vierasottelulla Armeniaa vastaan.

– Esitys oli ihan ok. Hyvällä mielellä lähdetään Armeniaan hakemaan kolme pistettä. Se on todella tärkeä ottelu meille, muttei helppo. Yritetään oppia jotain tästä ottelusta ja mennään eteenpäin.