Lumi ei suinkaan häiritse vain suomalaista jalkapalloilua, vaan tänään ”valkoinen kurittaja” iski kovalla kädellä Pohjois-Saksaan. Ottelu Hannover-Bayer Leverkusen alkoi kurjannäköisessä räntäsateessa, mutta sateen yllyttyä pelin edetessä yhä sakeammaksi lumipyryksi, päätti tuomari komentaa joukkueet pukukoppiin, kun ottelua oli pelattu 40 minuuttia. Bayer Leverkusen johti tässä vaiheessa ottelua maalein 2-0 Kevin Vollandin kahdella maalilla.

Jo ennen keskeytystä ottelun järjestävän tahon harjamiehet olivat putsanneet kentän viivoja näkyviin lumen alta useaan otteeseen. Ottelua päästiin jatkamaan huolellisten harjaustoimenpiteiden jälkeen noin kymmenen minuutin tauon jälkeen. Käytössä oli luonnollisesti oranssi pallo, kuten ”lumifutisotteluissa” usein on tapana.

Koko ottelun koomisin tilanne nähtiin Leverkusenin suomalaisvahti Lukas Hradeckyn maalilla viitisen minuuttia ennen keskeytystä. Hannoverin Genki Haraguchi kiersi jo Hradeckyn, ja oli sijoittamassa palloa jo tyhjään malliin. Lumi kuitenkin pelasti Hradeckyn ja Leverkusenin, sillä se otti maanuoliaisesta kaiken vauhdin pois. Pallo pysähtyi lumeen noin 10 senttimetriä ennen maaliviivaa, jos Jonathan Tah siivosi sen väljemmille lumille.

Tilanteen yllätyksellisyydestä kertovat myös joukkueiden twiitit.

– Mikä ihme tuo oli?! Siinäpä vasta merkillinen tilanne! Haraguchi ohittaa Hradeckyn – ja laukoo – mutta pallo pysähtyy vähän ennen viivaa. Huh! Nyt meidän on pakko kiittää lunta, Leverkusen twiittasi.

– Ei voi olla totta! Siinä oli vuoden ”ei-maali”! Kaikki halusivat jo juhlia, kun Haraguchi oikeastaan teki tilanteeksi 1-2, mutta pallo todella pysähtyy vähän ennen viivaa, ja Leverkusen pääsee selvittämään tilanteen, kuului Hannoverin versio.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04fussball
Was war das denn?! 😨 Was für eine kuriose Szene!

Haraguchi geht an Hradecky vorbei - und schießt - doch der Ball bleibt kurz vor der Linie einfach liegen...

Puuh! Da müssen wir uns beim Schnee bedanken!!

#H96B04 0:2 (33.)

Hannover 96

@Hannover96
33' Das gibt‘s nicht! Das ist das „Nicht-Tor“ des Jahres! Alle wollten schon jubeln, als #Haraguchi eigentlich zum 1:2 trifft, doch der Ball bleibt tatsächlich noch kurz vor der Linie liegen und die Leverkusener können klären. #H96 #NiemalsAllein ⚫️⚪️💚 | #H96B04 0:2

lauren sharp

@xlaurensharp
As much as I hate football that Hannover ball not crossing the goal line because of the snow has made my day 😂😂😂😂😂 if all football was played in thick snow I think I’d be a fan 😂 #H96B04

Myös Viasatin englantilaisselostajat olivat vahvasti sitä mieltä, että ottelussa ole juurikaan järkeä. ”Jalkapalloa ei pitäisi tällaisissa olosuhteissa pelata”, selostaja kommentoi.

@bayer04_en
While we wait for things to continue... a big shoutout to the grounds crew today, who are working very hard to keep the pitch playable! 👏♥

Die Mannschaften sind nun zurück auf dem Platz.

Regulär waren es vor der Unterbrechung noch fünf Minuten auf der Uhr, allerdings werden darauf auch noch einige Minuten Nachspielzeit folgen, bevor es dann in die Pause geht!

#H96B04 0:2 (40.)

Ottelun ensimmäisen puoliajan voitti Bayer Leverkusen maalein 2-0. Peliä pyritään ilmeisesti jatkamaan lumitöiden jälkeen myös toisella puoliajalla.

Juttua päivitetty 10.3. klo 20.15.: Tilanteen, jossa lumi pelastaa Hradeckyn takaiskulta, voi katsoa Viafreen sivuilta. Tässä linkki videoon, jos allaoleva twiitti ei näy.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Tänään on kyllä nähty kaikenlaista! 😱Lukella tällä kertaa uskomaton tuuri 😂 #SuoraYhteys #Bundesliiga

viafree.fi/urheilu/uskoma…

Juttua päivitetty 10.3. klo 21.10. Kotijoukkue Hannover nousi toisella puoliajalla 2-2 -tasanumeroihin, eikä maalivahti Hradeckykaan ollut vaikeissa olosuhteissa parhaimmillaan. Hradecky muun muassa pudotti yhden keskityspallon todella vaarallisen oloisesti. Leverkusen kuitenkin voitti ottelun 3-2 Kai Havertzin tehtyä voittomaalin pelin viimeisillä minuuteilla. Lumisade muuttui toisella puoliajalla räntä- tai vesisateeksi ja laantui avausjaksosta selvästi. Nautinnolliset olosuhteet eivät olleet vieläkään, mutta enää ei viivojen putsaustoimenpiteitä tarvittu.