Suomi aloittaa tänään EM-karsintaurakkansa Udinessa. Vieraspelissä Huuhkajilla on vastassa lohkon ennakkosuosikki Italia.

Kokosimme tietopaketin huippuottelua ennakoiden.

Mistä näkyy?

Italia-Suomi näytetään maksullisesti Viasatin kanavilla ja Viaplay-suoratoistopalvelussa. Ottelu on kuitenkin Nations Leaguen Huuhkajien pelien tapaan mahdollista nähdä myös ilmaiseksi verkossa Viafree-palvelusta.

Kokoonpanotilanteet

Suomelta puuttuu Italiassa puolustuksen avainpelaajiin kuuluva Jere Uronen. Genkin laitapuolustaja joutui jättämään karsintapelit väliin loukkaannuttuaan. Urosen korvaajaksi nostettiin FC Hongan Mikko Sumusalo. Veikkausliigasta jälkijunassa täydennyksenä ryhmään nousi myös KuPS-hyökkääjä Rasmus Karjalainen (lue lisää).

Hyökkäyksestä sen sijaan puuttuu pitkään loukkaantuneena ollut Jasse Ikonen, joka nähtiin Nations League -otteluissa Teemu Pukin kärkiparina.

Myöskään puolikuntoista Roman Eremenkoa ei valittu vielä mukaan (lue lisää).

Italialla poissaolot iskevät hyökkäyspäähän. Poissa on ykköstähti Napolin Lorenzo Insigne ja Fiorentina-laituri Federico Chiesa (lue lisää). Sivussa saattaa olla myös AS Roman laitapuolustaja Alessandro Florenzi (lue lisää).

Katso Huuhkajien kokoonpano ensimmäisiin EM-karsintaotteluihin tästä.

Ennakkotunnelmia

Suomi on ennen Italian kohtaamista voittanut seitsemän 10 viimeisestä ottelustaan. Huuhkajien leirissä lähdetään vaikeaan kohtaamiseen hyvin luottavaisin mielin.

Italian viime aikojen haavoittuvaisuus nähdään iskunpaikkana. Azzurri on joutunut uusiutumaan karsiuduttuaan viime kesän MM-turnauksesta.

[readmore from=Huuhkajat]

– Italia on hyvä pallollisena, mutta he eivät ole tehneet niin paljon maaleja. Se luo meille uskoa, että jos puolustamme nöyrästi ja yhtenäisesti, niin meilläkin on mahdollisuudet. Se ei ole sama Italia kuin 4-5 vuotta sitten, kapteeni Tim Sparv arvioi optimistisesti lehdistötilaisuudessa.

24 maalia Englannin Mestaruussarjassa mättänyt Teemu Pukki puolestaan uskoo yhteispelin kärjessä soljuvan myös ilman Nations Leaguen kärkiparia Jasse Tuomista. Vierelle asettunee nyt pitkäaikainen tuttu Kasper Hämäläinen.

Olen tuntenut ”Kapen” jo alle 21-vuotiaiden EM-kisoista ja tiedämme hyvin miten toinen pelaa, Mestaruussarjan maalipörssin kärkinimi ennakoi medialle.

Italia-Suomi Udinessa lauantai-iltana kello 21:45 Suomen aikaa.