Huuhkajien entinen maalivahti Niki Mäenpää palasi lauantaina Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Bristol Cityn tolppien väliin otteluun Derbya vastaan.

Mäenpää, 34, loukkasi pohkeensa maaliskuun alussa sarjapelissä Prestonia vastaan, minkä takia hän oli sivussa edellisestä yhdeksästä ottelusta. Hänen kautensa pelättiin jo olevan ohi.

Suomalaistorjuja ei kuitenkaan onnistunut auttamaan Bristol Cityä tärkeään voittoon. Derby oli vieraskentällä vahvempi lukemin 2-0 Tom Lawrencen ja Jayden Boglen maaleilla. Bristol Cityn urakkaa vaikeutti Antoine Semenyon saama suora punainen kortti tunnin kohdalla. Derby johti tuossa vaiheessa ottelua 1-0.

Mäenpäälle kirjattiin ottelussa kaksi torjuntaa, Derbyn maalia vartioineelle Kelle Roosille peräti yksitoista.

Tappio oli iso kolhu Bristol Cityn haaveille päästä nousukarsintoihin mukaan. Mestaruussarjan kaksi parasta joukkuetta nousevat suoraan Valioliigaan, sijat 3-6 karsivat viimeisestä nousupaikasta.

Kuudetta sijaa miehittää juurikin Derby, jolla on kasassa 70 pistettä, ja Bristol City on kahdeksantena 66 pisteellä, kun kummallakin joukkueella on enää kaksi ottelua jäljellä. Bristol City voi korkeimmillaan nousta kuudenneksi.

Bristol City kohtaa viimeisissä otteluissaan vieraissa Millwallin ja Hullin. Millwall vältti täpärästi putoamisen sarjaporrasta alemmas ja on parhaillaan 21. sijalla. Hull on keskikastissa 13. sijalla.

Täksi kaudeksi Bristol Cityyn siirtynyt Mäenpää on pelannut nyt 26 ottelua Englannin Mestaruussarjassa kuluvalla sesongilla. Hän on päästänyt pelaamissaan otteluissa yhteensä 30 maalia ja pitänyt maalinsa puhtaana seitsemän kertaa.