Jalkapallon Mestarien liigassa nähtiin keskiviikkona ehta tuleva klassikko, kun Manchester City ja Tottenham panivat pystyyn kunnon ilotulituksen. Jo ensimmäisillä 21 minuutilla nähtiin viisi maalia – Mestarien liiga -historian nopeimmat viisi – ja lopulta ottelu päättyi 4-3. Näin Tottenham selviytyi jatkoon vierasmaalisäännön turvin. Ottelun lisäajalla Manchester City sai pallon vielä kerran maaliin, mutta osuma hylättiin VAR-tarkistuken jälkeen paitsiona.

Tottenhamin valmentaja Mauricio Pochettinolta kysyttiin pelin jälkeen luonnollisesti lisäajan dramaattisesta VAR-ratkaisusta. Argentiinalainen totesi, etteivät valmentajat tai pelaajat voi kohtaloonsa vaikuttaa.

– En katsonut tuomion ilmoittamista, Pochettino totesi Sky Sportsille.

– Pelin jälkeen on vaikea olla rauhallinen tai tyyni. VAR-tuomioihin pitää vain luottaa. Olen sanonut ennenkin, että VAR:n käyttöönotto muuttaa lajia, ja minä puollan tuomarien auttamista. Tuomio pitää hyväksyä, olipa se sitten myönteinen tai kielteinen.

Tottenhamille paikka Mestarien liigan tai sen edeltäjän Euroopan Cupin välierissä on ensimmäinen 57 vuoteen. Mikään muu seura ei ole joutunut odottamaan kahden semifinaalipaikan välillä näin pitkään.

MisterChip (English)

@MisterChiping
Tottenham returns to a semifinals of the European Cup 57 years after his previous (and only) presence (1962-2019). It is the longest wait of any club to return to play semifinals in the whole history of the European Cup #ChampionsLeague #MCITOT

Mauricio Pochettino kehuikin omat pelaajansa maasta taivaisiin.

– Tärkeintä on nyt, että olemme välierissä, ja mielestäni ansaitusti. Pelaajani ovat sankareita.

– Sanoin jo ennen ottelua, että olisin ylpeä heistä pelin kulusta riippumatta. Nyt, kun olemme välierissä ja teimme historiaa, olen heistä vieläkin ylpeämpi.

Tottenham kohtaa välierissä Ajaxin, mutta joutuu ottelupariin ilman tähtihyökkääjäänsä Harry Kanea. Avausosasta sivussa on myös Heung-Min Son, jonka varoitustili täyttyi City-ottelussa. Pochettino uskoo kuitenkin joukkueen voimaan.

– Tietysti on parempi pelata silloin, kun kaikki ovat terveinä, ja meiltä puuttuu joitain pelaajia. Katsotaan, onko Moussa Sissoko valmis pelaamaan. Jalkapallossa on kuitenkin kyse joukkueesta ja kollektiivisesta panoksesta.

Pochettinoa arvostetaan valmentajana laajalti, vaikkei mies ole voittanut valmentajana vielä mitään. Nyt hän uskoo Tottenhamin olevan oikeilla jäljillä.

– Tietysti tämä on urani parhaita hetkiä, sillä olemme unelmoineet välieräpaikasta, ja nyt olemme siellä.

– Tottenhamin pitää kuitenkin yhä parantaa, jos haluamme olla Euroopan suurten – Manchester Cityn, Real Madridin tai Barcelonan – tasolla, mutta olemme todella hyvällä tiellä.

– Tänään näytimme, että jalkapallossa kaikki on mahdollista. Joukkueellamme on luonnetta taistella, Pochettino myhäili.