Varmistuuko Bayern Münchenin seitsemäs peräkkäinen Saksan mestaruus? Vastustaja hurjassa vireessä, samat joukkueet vastakkain myös cupin finaalissa

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Saksan jalkapallomestaruus saattaa ratketa lauantaina. Jos Bayern München kukistaa RB Leipzigin vieraissa, se varmistaa jo seitsemännen peräkkäisen Bundesliigan voittonsa.

Bayernin kanssa ainoana joukkueena mestaruudesta yhä kilpaileva Borussia Dortmund koki ison takaiskun viime kierroksella pelatessaan 2-2-tasapelin Werder Bremenin vieraana. Nyt Dortmund on Bayernia neljä pistettä perässä, kun kaksi kierrosta on jäljellä.

Bayernin mestaruus varmistuu tappiollakin, jos Dortund häviää kotipelinsä Fortuna Düsseldorfille. Käytännössä sarjavoitto on saletti, vaikka Bayern häviäisi ja Dortmund pelaisi tasan. Silloin ero ennen päätöskierrosta olisi kolme pistettä, mutta Bayernin maaliero on huomattavasti Dortmundin vastaavaa parempi.

Ennen vuodenvaihdetta jotkut saattoivat epäillä Bayernin kykyä viedä mestaruus jälleen kerran nimiinsä. Joulukuussa Dortmund johti punapaitoja peräti yhdeksällä pisteellä. Tilanne on kääntynyt alkuvuoden ja kevään aikana punapaitojen eduksi.

Helpolla Bayern ei toiseksi viimeisellä kierroksella pääse, sillä se pelaa sarjakolmosen paikkansa jo varmistaneen RB Leipzigin vieraana. Leipzigillä on sauma jopa kakkossijaan. Nykyisillä maalimäärillä ja pisteillä tilanne on se, että jos Leipzig voittaa molemmat loppukauden ottelunsa eikä Dortmund saa yhtä pinnaa enempää omistaan, Leipzig tulee kakkoseksi. Leipzigin maaliero on 35 rysää plussan puolella, kun taas Dortmundilla lukema on yhden osuman huonompi.

– Leipzig on todella kovassa vireessä. He eivät ole kokeneet tappiota 17 viralliseen peliin, lauantain ottelun kotikatsomoille Viasatilla tulkitseva selostaja Mikko Innanen huomauttaa SuomiFutis-sivustolle.

– He eivät suostu häviämään. Viime vuonna he voittivat Bayern Münchenin kotonaan ja hävisivät rankkarikisassa cupissa. Tällä kaudella vieraissa 0-1-tappio, jossa he pistivät Bayernin tiukoille.

Leipzig ja Bayern kohtaavat toisensa myös Saksan cupin finaalissa kahden viikon päästä lauantaina 25.5.

– Lauantaina haetaan varmasti voimasuhteita finaaliin ja vähän tarkkaillaan, Innanen sanoo.

Molemmilla joukkueilla pelaa maalipörssin kärkisijoilta löytyvä hyökkääjä. Tilastoa johtaa Bayernin Robert Lewandowski, jolla on kasassa 22 maalia. Kuusi rysää vähemmän on iskenyt Leipzigin Timo Werner.

– Werneristä voi kyllä käyttää kliseistä ilmaisua: tuulennopea hyökkääjä. Aina se pallo ei vaan pysy mukana vauhdissa, mutta kyllä hän voi hyvinkin jonkun hyvän pystysyötön jälkeen haavoittaa ja rankaista Bayernia.

Wernerin lisäksi Leipzigiltä löytyy laatua muualtakin. Maalivahti Peter Gulacsia on kehuttu jopa Bundesliigan parhaaksi molariksi, ja hänen unkarilainen maanmiehensä, joukkueen kapteeni Willi Orban on vakuuttanut topparina. Esiin Innanen nostaa isänniltä myös ruotsalaisen Emil Forsbergin, joka on tehnyt kaksi maalia kolmessa viime ottelussa.

– Kyllä heiltä kuitenkin pelimerkkejä löytyy, kiitos Red Bullin rahojen. Energiajuomia myydään aina. Onko se terveellistä, onkin toinen juttu, Innanen naurahtaa.

Bundesliigan ottelu RB Leipzig-Bayern München näkyy lauantaina 11.5. klo 16.25 alkaen Mikko Innasen selostamana Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
@CZavros

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliEntinen maajoukkuetoveri tapasi Iker Casillasin pelottavan tilanteen jälkeen: ”Hän oli helpottunut ja onnellinen”
Seuraava artikkeliLehti: PSG haluaa Serie A:n tähtihyökkääjän – mahdollinen korvaaja Edinson Cavanille?