Englannin Mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi valittu hyökkääjä Teemu Pukki oli jälleen Huuhkajien sankari, kun Suomi kaatoi lauantaina Bosnia-Hertsegovinan EM-karsinnoissa 2-0 Ratinan stadionilla Tampereella. (Lue otteluraportti)

Hän voitti Mestaruussarjan maalipörssin 29 osumallaan ja toi maalivireensä mukanaan Tampereelle. Molemmat Suomen täysosumista syntyivät Pukin jalasta.

Pukki sanoi Huu-TV:n haastattelussa, että voittolukemat olisivat voineet olla isommatkin.

– Olihan toi mahtava ilta Ratinalla, että tommonen yleisö, tommonen esitys. Eka puoliaika vähän vaikeeta, mut tokal puoliajal oltais voitu tehä jopa tupla-triplat mitä tänään tehtiin.

Pukin ensimmäinen osuma näki päivänvalon 56. minuutilla. Hän laittoi pallon toppari Toni Šunjićin jalkojen välistä, karkasi keskeltä läpi ja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan tolpan vierestä sisään. (Katso Viafreen video)

– Glen syötti, mä näin, että se toppari ehkä vähän höntyilee siinä, niin pistin pienet puikot ja sit näin, et siin ei ollu ketään edessä. Päätin lähteä juoksee, ja sinne alas yleensä vedän tolpan viereen. En ollu itse asiassa ihan varma, et menikö se sisään vai pomppasko se ohi, kun kaaduin siinä samalla, mut sit kuulu ääniä ja tajusin, et se oli maalissa.

Heti osuman jälkeen taivas repesi Tampereella ja sade kasteli koko Ratinan.

– Se oli aika hauska! Ite huomasin kans, että samal hetkel oikeestaan. Kastui koko yleisö ja kaikki pelaajat. Ehkä vähän odotettiin. Tiedettiin, että tänään voi olla vähän ukkosta ja sadetta. Kiva virkistys. Tuol oli aika kuuma, niin se teki aika hyvää.

Toinen maali nähtiin reilut kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Suomi pääsi hyökkäämään kahdella kolmea vastaan. Lopulta Robin Lod pelasi puolustajien välistä syötön Pukille, joka nosti pallon yli maalivahti Ibrahim Šehićin. (Katso Viafreen video)

– Loistava vastahyökkäys, hyvä syöttö ”Röbältä”. En tiiä, oliko ehkä paitsio, ehkä ei. Ei siin ollu oikein muuta tsäänssiä ku nostaa se pallo moken yli.

Lauantain tulos oli jatkumoa Huuhkajien hyvälle pelaamiselle. Syksyllä Nations Leaguessa Huuhkajat voitti kuudesta ottelustaan neljä. EM-karsintojen avausottelussa Italia oli vahvempi lukemin 2-0, mutta seuraavassa pelissä Suomi haki samoin lukemin vierasvoiton Armeniasta.

– Se on tää jengi, millä me vedetään. Meil on hyvä yhteishenki ollut pitkän aikaa, ja tulokset ruokkii sitä entisestään. Ja meil on nyt tosi hyvä fiilis täs jengin kesken, niin tästä vaan jatketaan samalla tavalla.

Toisella puoliajalla nähtiin pelottava tilanne, kun Pukki kaatui sivurajan tuntumassa ja jäi pitelemään hetkeksi nivustaan. Hyökkääjä vakuutti kuitenkin, että isompaa vahinkoa ei sattunut.

– Mä vähän kompastuin tohon tekonurtsialueeseen, et ei siinä mitään sen ihmeellisempää. Tiistaina (Liechtensteinia vastaan) oon ihan pelikunnossa.