Paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikentille tehnyt Joel Pohjanpalo kertoo olevansa hyvässä fyysisessä kunnossa. Hän pelasi koko toisen puoliajan, kun Suomi kärsi tappion viime lauantaina Bosnia-Hertsegovinan vieraana.

– Juoksin ylös alas 45 minuuttia, eikä puuskuttanut ollenkaan. Ihan freesi olo jäi ja tuntui, että pystyisin pelaamaan monta matsia putkeen, Pohjanpalo kertoi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien hotellilla.

Päävalmentaja Markku Kanerva oli luvannut hyökkääjälle peliaikaa.

– Se oli etukäteen juteltu, että varmasti peliaikaa tulee. En tiennyt, kuinka paljon, mutta tarkoitus oli pelata ihan kunnon minuutit. 2-0 oli taulussa, joten osasin haistaa sen, että käsky käy kentälle. Maaleja kuitenkin tarvittiin.

– Olen valmis pelaamaan tiistaina niin paljon kuin ”Rive” vaatii, Pohjanpalo paljastaa.

Suomen suurimmassa jalkapalloaiheisessa Facebook-ryhmässä, Jalkapallon olohuoneessa, oltiin selkeästi sitä mieltä, että Pohjanpalon pitäisi nousta avauskokoonpanoon Armeniaa vastaan, lue lisää tästä.

Saksalaisen Bayer Leverkusenin pelaaja iski Suomen ainokaisen lauantain 1-4-rökäletappiossa.

– Maajoukkuemaalit ovat aina maajoukkuemaaleja. Bosnia on lisäksi tosi kova joukkue. Hyökkääjä tarvitsee maaleja. Olen aina pettynyt, jos en tee pelissä maalia. Maalin jälkeen kävi mielessä monia asioita. Nyt olen iloinen siitä, että jalka kestää taas.

Pohjanpalon mukaan hänellä ei ollut vaikeuksia sijoittumisessa ja kentän hahmottamisessa, vaikka tauko tosipeleistä oli hyytävän pitkä.

– Ne ongelmat ovat jätetty treenikentälle. Totta kai silloin kun palasi takaisin treeneihin, niitä oli. En olisi suostunut palaamaan kentälle peleihin, jos niitä olisi ollut vielä.

– Maali on samalla paikalla vieläkin ja se on saman kokoinen. Pallo on myös yhtä pyöreä, eli mikään ei ole muuttunut. Kyllä se maalinteko lähtee edelleen omasta selkäytimestä.

Armenian kimppuun

Suomi lähtee tiistaina ennakkosuosikkina Armenia-otteluun, vaikka pistetilanne karsintalohkossa on pisteiden valossa tasainen. Suomi on lohkokakkosena vain kaksi pistettä edellä Armeniaa ja Bosnia-Hertsegovinaa. Armenia tulee Turun otteluun ärsytettynä, sillä se jäi yllättäen tasapeliin Liechtensteinin kanssa.

– He ovat varmasti tosi pettyneitä ja haluavat näyttää, että ovat oppineet Liechtenstein-pelistä.

– Kyllä me sen pelin loppuun asti seurasimme. Lopussa Armenia sai aika vaarallisen sivuvaparin, mutta Liechtensteinin veska torjui hyvin. Kyllä siinä muutama huudahdus taisi meiltä jostain kuulua, kun porukalla katsoimme, kärkimies paljastaa.

Vaikka Pohjanpalo selvästi kunnioittaa Armeniaa vastustajana, ei hän kyennyt nimeämään heiltä yhtään pelaajaa, kun Henrikh Mkhitarjan on loukkaantumisen vuoksi sivussa.

– Sukunimet olivat niin vaikeita, että en osaa. Hoffenheimista oli yksi pelaaja, sen tiedän. Taitaa olla vasen linkki, vaikka nimeä en muista, Pohjanpalo hymyilee.

Suomi-Armenia alkaa tiistaina klo 19.00. Ottelu on nähtävissä Viasat Jalkapallo -kanavalla, Viaplayssa ja Viafreessä.