Englannin A-maajoukkueeseen nousseen 19-vuotiaan Jadon Sanchon tilanne Borussia Dortmundissa vaikuttaa epävakaalta. Viimeinen kuukausi on ollut nuorukaiselle henkisesti raskas saksalaisjätin riveissä.

Lokakuun puolivälissä Dortmund pudotti Sanchon Borussia Mönchengladbachia vastaan pelatun ottelun kokoonpanosta kurinpidollisista syistä. Lehtitietojen mukaan hyllytyksen syynä oli se, että Sancho saapui myöhässä seurajoukkuetehtäviin maaottelutauon jälkeen.

Saksalaisen Kicker-lehden mukaan kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Sancho palasi Dortmundin riveihin myöhässä maaottelureissun jälkeen. Kickerin mukaan näin kävi useasti Sanchon debyyttikaudella 2017-18. Sen takia joukkueen silloinen päävalmentaja Peter Stöger pudotti nuorukaisen ykkösmiehistöstä seuran alle 23-vuotiaiden joukkueeseen.

Dortmundin manageri Lucien Favre halusi lokakuussa näpäyttää Sanchoa hyllytyksellä ja osoittaa, ettei kyseinen peli käy päinsä. Sekä Favre että Dortmundin urheilutoimenjohtaja Michael Zorc jakoivat Sanchoa kohtaan julkista kritiikkiä tämän käytöksestä.

Kaksi viikkoa sitten Sancho sai vyön alle jälleen yhden kovan iskun, kun hänet otettiin vaihtoon jo 36. minuutilla 0-4-tappioon päättyneessä kärkipään kamppailussa Bayern Müncheniä vastaan. Favre totesi nöyryyttävän vieraspelin jälkeen, ettei Sanchon peliesitys vain ”ollut tarpeeksi hyvä”.

The Athleticin mukaan Bayern-ottelun tapahtuma on johtanut siihen, että Sancho tuntee nyt itsensä seurassa erittäin nöyryytetyksi syntipukiksi, joka ei saa lainkaan tukea työnantajaltaan.

Nuoren brittilaiturin kerrotaan olevan valmis käsittelemään käytöksestään johtuvia paineita ja vaikeita ajanjaksoja, mutta joukkueen nuorimpana hän odottaa saavansa tukea johdolta ja kokeneemmilta joukkuetovereiltaan. Athleticin mukaan kyseinen tuki on uupunut, ja sekin on latistanut Sanchoa entisestään.

Viime kausi oli Sancholta, joka siirtyi Dortmundiin kaudeksi 2017-18 Manchester Citystä noin 10 miljoonalla punnalla, nappisuoritus. Hän teki 34 Bundesliigan ottelussa 12 maalia ja antoi lisäksi peräti 17 maalisyöttöä, jonka johdosta nuorukaisen markkina-arvo nousi silmissä.

Hän loisti viime perjantaina Dortmundin jäädessä noloon 3-3-tasapeliin sarjanousija Paderbornia vastaan. Sancho teki ottelussa maalin ja syötti yhden, kun dortmundilaiset nousivat 0-3-tappiosemasta tasoihin.

Athletic kertoo Sancholla riittävän vaihtoehtoja uuden seuran suhteen, jos Dortmund vain suostuu myymään hänet. Janchon nykyisen sopimuksen uskotaan ulottuvan kesään 2022 saakka.

Ainakaan vielä saksalaisseura ei ole ilmaissut halukkuuttaan myymään Sanchoa, mutta saksalaismediassa on väläytelty pelaajan saumaa lähteä lainalle. Suurseurat kuten Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Manchester United, Chelsea ja Sanchon entinen seura Man City ovat kaikki kiinnostuneita teinitähden palveluksista.