Kun koronaviruskriisi on pitänyt jalkapallosarjat tauolla jo toista kuukautta, ovat seurat ahtaalla. Kassakone ei juuri kilise, kun pääsylippuja ei myydä eikä makkaraa tai olutta jonoteta.

Monien seurojen toivo on ollut fanituotekaupassa. Huiveja ja paitoja on epäilemättä käynytkin kaupaksi, mutta Bayern München löysi korona-ajalle todellisen hittituotteen – eli tietysti seuran omin värein ja logoin varustellun kasvomaskin.

FC Bayern München

@FCBayern
Ab sofort gibt es für die Fans des #FCBayern ganz besondere Gesichtsmasken. Jede einzelne wurde als Unikat individuell gestaltet und der komplette Gewinn aus dem Verkauf fließt #WeKickCorona zu: ➡ fc.bayern/FCB-Masken

Markkinarako oli selkeästi olemassa. Bayern lanseerasi maskit nettikauppaansa perjantaina, ja jo ensimmäisen vuorokauden aikana maskeja ostettiin yli 100 000 kappaletta.

– Erittäin korkeasta kysynnästä johtuen pyydämme ymmärrystä hieman kasvaneille toimitusajoille, Bayernin kotisivuilla todettiin lauantaina.

Kysyntä on sikälikin ymmärrettävää, että Baijerissa astuu tänään maanantaina voimaan maskipakko joukkoliikenteessä ja kaupoissa. Samaa käytäntöä toteutetaan myös joissain muissakin Saksan osavaltioissa.

Tuotteen ainoa hyvä puoli ei ole sen valtava menekki. Hengityssuojaimissa on myös hyödynnetty kierrätettyjä materiaaleja, ja niiden tuotto ohjataan suoraan hyväntekeväisyyteen.

Kasvomaskit valmistetaan kaulaliinoista, jotka FC Bayern oli tehnyt maaliskuun ohjelmassa ollutta Mestarien liiga -ottelua varten. Bayern München-Chelsea -pelissä piti juhlistaa Bayernin 120-vuotista seurahistoriaa, ja huivit oli määrä jakaa Allianz Arenan katsojille. Ottelu kuitenkin peruttiin koronaviruksen takia, joten nyt baijerilainen yritys muokkaa kaulahuivit kasvomaskeiksi.

– Meille on erittäin tärkeää tehdä jotain positiivista Covid-19-kriisin keskellä. Kestävän kehityksen nimissä hyödynnämme FC Bayernin huivimateriaaleja hyvään tarkoitukseen ja uusiokäyttöön. Samalla vähennämme maskien avulla lääketieteellisiä materiaaleja valmistavien yritysten kuormitusta, Bayernin johtokunnan markkinointivastaava Jörg Wacker kommentoi seuran tiedotteessa.

[readmore from=Bayern-München]

Kasvomaskien tuotto ohjataan lyhentämättömänä Bayernin pelaajien Leon Goretzkan ja Joshua Kimmichin käynnistämään ”We Kick Corona” -hyväntekeväisyyshankkeeseen.

Lasten kasvomaskin hinta on 5,95 euroa. Kolme maskia saa hintaan 14,95 euroa. Aikuisten yksi maski maksaa 6,95 euroa ja kolmen setti 17,95 euroa.